MENÜ

Galatasaray'ın şampiyonluk reçetesi

Özbek’le bir araya gelecek olan Riekerink, büyük buluşma öncesi raporunu hazırladı... İşte madde madde o istekler:

Galatasaray'ın şampiyonluk reçetesi

İlk etapta başarılı bir kamp süreci geçiren Galatasaray’da, yeni sezon planlaması artık daha somut bir hâl alıyor... Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, kulüp başkanı Dursun Özbek’le yapacağı kritik toplantı öncesi geniş çaplı bir rapor hazırladı. Milli futbolculardan yoksun takımın şu ana kadar göstermiş olduğu performansı göz önünde bulunduran Hollandalı hoca, şampiyonluk hedefiyle çıkılan sezonda bir kaza yaşanmaması adına hiçbir detayı atlamıyor. Riekerink’in Özbek’e sunacağı kritik raporda, yapılacak transferlerden gönderilecek oyunculara kadar birçok detay yer alıyor. İşte FANATİK’in ele geçirdiği o rapordan öne çıkan bazı başlıklar...

‘Aranan kan olabilir’

“Geçen sezon eksikliği derinden hissedilen ön libero bölgesindeki sıkıntı, sert ve agresif bir kesici transfer edilerek giderilmeli. Listenin ilk sırasında yer alan Lucas Leiva, aranan kan olabilir. Eğer Leiva transferinden bir sonuç alınamazsa, vakit kaybedilmeden diğer ön libero adayları için temaslara geçilmeli.”

‘Müthiş bir hamle’

“Forvet transferi yaz döneminin olmazsa olmazı. Sadece Podolski’yle bu işi yürütemeyiz. Umut çok formsuz. İyi bir santrfor alarak, Poldi’yi kanatlarda kullanabiliriz. Bu bağlamda Wilfried Bony müthiş bir hamle olabilir. Kiralık ya da değil hiç fark etmez. Onun gibi güçlü bir golcüye çok ihtiyacımız var. Gerekirse onun için bir süre daha sabredebiliriz.”

‘Kalabalık istemiyorum’

“Kadro kalabalığı olsun istemiyorum. Sezon içinde çok fazla şans vermeyi düşünmediğim oyuncular var. Başta Olcan, Umut, Tarık ve Eray gibi isimlerle yolları ayırabiliriz. Bu oyuncuları göndererek açılacak maaş bütçesinden, diğer transferleri yaparken faydalanabiliriz.”

‘Tecrübe kazanmalılar’

“Bu sezon sadece lig ve kupa maçları oynayacağımız düşünülürse, altyapıdan gelenler ya da diğer genç oyuncular forma bulmakta zorlanabilir. Ancak önümüzdeki senelerde onların katkısı kritik önem taşıyacak. Bu nedenle Berk İsmail, Endoğan Adili, Birhan ve Gökay gibi yetenekleri başka takımlara kiralayarak onların deneyim kazanmalarını sağlayabiliriz.”

‘En fit oyuncum o...’

“Bruma ne pahasına olursa olsun takımda tutulmalı. Bu sezonun starı olabilir. Müthiş bir hazırlık dönemi geçirdi. Hatta şu an elimdeki en fit, en hazır oyuncu diyebilirim. Onun yükselişi hem takımın performansına hem de ileride kulübün kasasına daha pozitif etki edebilir. Bu sezon çok işimize yarayacaktır.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ