MENÜ

Galatasaray haberi | Mehmet Demirkol yorumladı: Yıpratıcıydı!

Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Antalyaspor'a konuk oldu. Son haftaların en çok konuşulan takımlarından olan Sarı-kırmızılılar, rakibini tek golle yendi. Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın 1-0 kazandığı karşılaşmayı kaleme aldı.

İşte Mehmet Demirkol'un Antalyaspor - Galatasaray maçı açıklaması:

Haberin Devamı

Antalyaspor’un bildik savunma oyunu, dün Göztepe’nin içine düştüğü sıkıntıyı yaşadı. Galatasaray’ın hareketli ön 6’lısı üzerine yoğunlaştılar. 10 kişiyle kendi ceza sahaları önüne iki sıra dizildiler. En öndeki Orgill, Etebo’yla aynı uzaklıktaydı. Galatasaray’ın gerideki 4’lüsü baskı görmeden oyuna katıldı. 10. dakikadan itibaren savunma rakip yarı alana yerleşti ve oyun kurulumunda tüm oyuncular rol aldı. Antalya, Gökdeniz olmayınca bu tip bir oyunda hızlı tehditler üretmekte zorlanıyor.

Ve Galatasaray’ın asıl zorluk çektiği geriden oyun kurulumuna baskı konusunda da hiçbir şey yapamayınca yıldırıcı bir akın sürekliliği oluştu. Podolski çok dağınık, Orgill ve Amilton ise plansızdı. Nasıl çıkacaklarına dair bir şablonları yoktu. Galatasaray bundan çok iyi yararlandı ve Antalya’yı maç boyunca bunalttı. İlk yarıda direkten dönen ve karşı karşıyada kaçırılan topları geçtim, sadece 6 pas içinde ıskalanan toplardan bile fark gelebilirdi. Yani istatistiğe yansıyan 1.71 gol beklentisinden çok daha fazlası vardı.

Haberin Devamı

Çok rahat baskı yaptı

Boffin iyiydi. Maç boyunca takım boyu hiç uzamadı. Çok rahat baskı yaptılar. Eksik kalan kanat oyuncularını çizgiye indirecek organizasyonlar oldu. Podolski’nin geç gelen kırmızısı ve Arda’yla Muhammed’in oyuna girişi sonrası bunları da yaptılar. Mohamed’in golünde Şener’in servisi bunu en iyi yaptıkları andı. Geç geldi ama işe yaradı. Çizgiye inerek yapılan akınlar, yerleşik derin savunmaların dikkat penceresini genişleten zorlayıcı işler oluyor.

Bu savunmalara karşı bunu daha fazla denemek şart. Galatasaray ikinci bölgeyi kendisine bırakan iki rakibine karşı iki çok iyi deplasman maçı oynadı. Dün skor daha iyi olmasa da Göztepe maçından daha yıpratıcıydılar.

YORUM YAZ