MENÜ

Galatasaray-Gençlerbirliği yorumu: Başlarına iş alacaklar!

Fanatik gazetesi hakem yorumcusu Deniz Çoban, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'taki programında çok ciddi bir söylemde bulundu. Galatasaray - Gençlerbirliği mücadelesinin tartışmalı ve önemli pozisyonlarını değerlendiren Deniz Çoban, hakemlerle ilgili tespitlerinde önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Halis Özkahya'nın bu maçta konuşmaması gerektiği bazı durumlarda VAR ile diyalog halinde olduğunu ve son haftalarda hakemlerin bunu fazlaca yapmaya başladıklarını aktaran Deniz Çoban, şu ifadeleri kullandı. "Hakemler VAR odası ile konuşuyorlar. Diyalogğa giriyorlar. Başlarına iş alacaklar. Maçta yaşanan kritik pozisyonlarla ilgili bazı yorumlar ve kararlar VAR odasından gelmeye başladı. Bu durumu 2-3 haftadır çok görmeye başladık."

Galatasaray-Gençlerbirliği yorumu: Başlarına iş alacaklar!

Deniz Çoban'ın Beinsports'taki yorumlarında hakemlerin son haftalarda alışkanlık haline getirdikleri bir tavırla ilgili düşüncelerini aktardı. Galatasaray-Gençlerbirliği maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlarla ilgili düşüncelerini aktarırken, hakemlerin genel tavırlarıyla ilgili tespitlerini de aktaran Çoban, çok önemli bir noktaya dikkat çekti. Deniz Çoban, birkaç haftadır hakemlerin VAR odasındaki meslektaşlarıyla konuşarak pozisyonu analız ettiklerini savunurken, hakemler için, "Başlarına iş alacaklar" ifadesini kullandı. Deniz Çoban'ın, Galatasaray - Gençlerbirliği maçındaki tartışmalı pozisyon ve hakemlerle ilgili genel görüşleri şu şekilde:

Haberin Devamı

"Arda'ya gelen kafada kırmızı kart yok"

Arda Turan'a gelen bir kafa var. Yüzüne geliyor. Bu bir kaza. Kırmızı kart olmaz. Kafası akzayla çarpıyor. Bir çarpışma var. Bşilerek gittiğini düşünmüyorum. Zaten öyle olsa kırmızı kart olur.

"VAR odasıyla konuşuyorlar başlarına iş alacaklar"

Söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. VAR'la konuşuyorlar. Başlarına iş alacaklar. Hakem odasından geliyor bazı yorumlar ve kararlar. 2-3 haftadır çok fazla görmeye başladık.

"Oğulcan'ın karşı karşıya pozisyonu çok yanlış bir karar"

Oğulcan topu elle almıyor. Faul yok. Burada VAR protokolü gereği oynatmak zorudnasınız. Anlık bir pozisyon osla bir an düdük çalabilirdi ama öyle bir durum da yok. VAR gibi bir sistem var. Bu seviyede yapılmaması gereken bir hata. Anlayamadığım konu, çalma niyeti yok. Ama bekliyor. Niye bekliyorsun? Büyük bir yanlış. Burada da kesinlikle VAR devreye girerdi, çünkü pozisyonda hiçbir şey yok.

Haberin Devamı

YORUM YAZ