MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini sadece 14 taraftar izledi!

Süper Lig'de sezonun heyecanla beklenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisine artık sayılı saatler kaldı... Yüzyılı aşkın süredir Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçları her şeyiyle dünyada da çok konuşulan maçlar arasında yer alıyor. Biz de ezeli rekabetin en'leri dev derbi öncesi sizler için hazırladık...

Heyecanla beklenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisine artık sayılı saatler kaldı... Yüzyılı aşkın süredir Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçları her şeyiyle dünyada da çok konuşulan maçlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Taraftarların tribünleri tıklım tıklım doldurduğu Galatasaray - Fenerbahçe derbilerinde seyirci rekoru 2003 yılında kırıldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı tam 70 bin 125 kişi izledi. En az seyircili derbi maçı ise 1922 yılında oynanandı. Yoğun yağıştan dolayı, hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı karşılaşmayı sadece 14 kişi tribünden takip etti.

Galatasaray, 1942-1946 yılları arasında 18 maç, 1976-1980'de 14 maç ve 1973-1975 yılları arasında da 13 maç üst üste Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kuramadı. Fenerbahçe ise 1949-1951 yılları arasında ezeli rakibine 11 maç üstünlük sağlayamadı.

Yüzyılı aşkın süredir futbolseverlerin heyecanla beklediği derbi maçlarında Galatasaray adına Fenerbahçe'ye en çok gol atan isim 19 golle Metin Oktay. Fenerbahçe'de ise Zeki Rıza Sporel 27 golle Galatasaray ağlarını havalandırarak bu rekorun sahibi.

Haberin Devamı

İstatistikler Aslıhan Çil

Hazırlayan: Gizem Ekici, Birkan Baran Ekinci

YORUM YAZ