MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Abdullah Avcı yorumu

Ünlü teknik direktör Abdullah Avcı, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin beIN Sports ekranlarında değerlendirdi. Fenerbahçe'nin planını özetleyen Avcı, Sarı-Lacivertli ekibin pas bağlantılarını da Luyindama üzerinden yaptığını dile getirdi. Abdullah Avcı maç sonunda ise Fenerbahçe'nin fiziksel olarak daha iyi olmasının nedenlerini açıkladı

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Abdullah Avcı yorumu

Teknik direktör Abdullah Avcı, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'ta Galatasaray - Fenerbahçe maçının analiz etti. Avcı, Fenerbahçe'nin planını şu şekilde özetledi: "Topun Luyindama'ya gitmesini sağlayıp Ozan'la baskı başlatarak blok halinde basıyorlar"

Haberin Devamı

Abdullah Avcı, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ilk 45 dakikası için şu analizi yaptı: Fenerbahçe takım savunmasında başarılı. Özellikle Ozan ve Valencia'nın önünde oynamalarının sebebi iki stoperi ve aralarına girerek Taylan'ı sağa iterek topun Luyindama'ya gitmesini sağlamak.

"Fenerbahçe bu anlamda takım savunmasını, oyunculara olan baskıyı doğru yaptı. Galatasaray'ın iki stoperi sarı kartlı. Geçiş oyunlarında stoperler nasıl tepki verecekler göreceğiz."

"Özellikle pas bağlantısını Luyindama'ya yönlendirip, Ozan'la baskı yapıp blok halinde arkadan geliyorlar."

Haberin Devamı

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

"10 gün içinde 4 maç oynamak çok kolay değil. 72 saatte oyuncu kendini yeniliyor, bu 72 saati de nasıl geçirdiği önemli. Fenerbahçe'nin fiziksel olarak bu kadar öne çıkma sebebi bu"

"Abdullah Avcı Fenerbahçe takım savunmasını iyi yaptı. Oyunda inişler, çıkışlar olabilir ama ön plana çıkan takım savunmasını nasıl yaptığınız. Thiam ve kenar oyuncularının nasıl savunmaya yardım ettiği önemli"

Görsel: beIN Sports'tan alınmıştır

Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Abdullah Avcı yorumu

"Fenerbahçe'de takım savunması alandan adama geçen bir sistemi var. Oyuncunun topla buluşmasını engelleyen bir sistem var. Mame Thiam mesela savunmaya kenardan değil merkezden yardım ediyor"

YORUM YAZ