MENÜ

Galatasaray Eren Derdiyok'u KAP'a bildirdi

Galatasaray, Kasımpaşa'dan transfer edilen Eren Derdiyok için KAP'a açıklama yaptı. Galatasaray Eren Derdiyok ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Eren Derdiyok'u KAP'a bildirdi

Uzun süren forvet arayışlarını Kasımpaşa'dan Eren Derdiyok'u olarak sonlandıran Galatasaray, Türk asıllı İsviçreli futbolcu için bugün saat 15.00'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir imza töreni düzenledi.

Törende Eren'e, transfer komitesi başkanı Yönetici Levent Nazifoğlu eşlik etti. İmzayı atıp basın mensuplarına poz veren Eren daha sonra açıklamalarda bulundu. Eren Derdiyok'un açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray küçüklüğümden beri hayal ettiğim kulüptü. Kısmet şimdiyeymiş. En iyi şekilde başarıyla temsil etmek istiyorum. Beşiktaş'ın da teklifi oldu. Ancak Galatasaray'dan teklif gelince diğer kapıyı kapattım. Takım zaten sağlam. Oynadığı oyun ve futbolcularla. Geçen sezondan daha yukarıya oynayacağız. 1 hafta zamanım var. En iyi şekilde hazırlanarak Beşiktaş ile oynanacak maça çıkmak istiyorum tabii ki.

Galatasaray Transfer Komitesi Başkanı Levent Nazifoğlu ise transferle ilgili soruları yanıtladı. Nazifoğlu, "Kasımpaşa ile herhangi bir oyuncu takası yapmadık. Leiva'yı söylemiştim zaten. Ancak Liverpool'da 3 sakatlık oldu. Hocasının bir çekincesi var. Pazartesi belli olacak. Umut, Olcan ve Tarık için teklifler var. Onlar mutlaka en iyi teklifi değerlendirecekler ve gidecekler. Tolga Ciğerci bize uygun bir transfer. Biz teklifimizi yaptık. Uygun olursa transfer edeceğiz kendisini" açıklamalarında bulundu.

Galatasaray'dan çifte transfer atağı: Miguel ve Holzhauser...

Sarı-Kırmızılılar, 4 milyon Euro bonservis ödeyeceği Eren Derdiyok'la ilgili gün içerisinde resmi açıklamayı da yaptı. Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle;

Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok ve Kulübü Kasımpaşa SK ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 4.000.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir (İşbu sözleşmeden KDV doğmaması halinde, Kasımpaşa Kulubü KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir).

Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır :

2016-2017 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir.

Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir.
Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz
Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.

Galatasaray kasasından 35 milyon TL çıkacak

Sarı-Kırmızılılar, Eren Derdiyok için Kasımpaşa'ya 4 milyon Euro ve golcü futbolcuya 3 yıl için 6 milyon 450 bin Euro öedeneceğini açıkladı. Galatasaray, Eren Derdiyok için toplam 10 milyon 450 Bin yani 35 milyon TL ödemeyi kabul etti.


Galatasaray'ın yeni transferi Eren Derdiyok kimdir?



Haberin Devamı
YORUM YAZ