MENÜ

Galatasaray çıldırdı

Önce dünya yıldızı Hamit Altıntop, sonra gol kralı Burak Yılmaz, şimdi de top cambazı Nordin Amrabat.

Galatasaray çıldırdı

Fenerbahçe’ye büyük çalım

“25 Haziran’da transferler biter...” Ünal Aysal’ın bu sözü üzerine geri sayıma geçen Sarı-Kırmızılılar fena halde hayal kırıklığına uğramış; Başkan’ın, “Temmuz başına kadar bekleyin” uyarısı da kâr etmemişti! Bu tablo, 10 Temmuz’da kelimenin tam anlamıyla tersine döndü. Fenerbahçe’nin de talip olduğu ve Ali Yıldırım’ın, “İstediğimiz an alırız” dediği Hamit Altıntop ile Galatasaray Yönetimi her konuda el sıkışmıştı. Önce milli yıldızla anlaşan, ardından Real Madrid’le de masaya oturan Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim’in Jose Mourinho ile görüşmesi sonrasında İspanyol devini de ikna etmeyi başarmıştı. Ezeli rakibe atılan büyük çalım taraftarı coştururken, büyük operasyon önceki gün başladı. Saatler gece yarısını gösterirken büyük bomba patladı.

Parayı değil kariyeri seçti!

Önce Lazio sonra da Lokomotiv Moskova ile temas kuran Burak Yılmaz, twitter adresinden üstü kapalı da olsa müjdeyi veriyordu. Çünkü Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in, “Ben onu Lokomotiv Moskova’ya sattım” dediği Burak, ‘para değil kariyer’ diyerek Ruslar’la el sıkışmadı. İşte bu andan itibaren Galatasaray Yönetimi devreye girdi. Geçtiğimiz yıl attığı 33 golle Gol Kralı unvanını kazanan milli yıldıza hatırı sayılır bir teklif yapıldı. Selçuk İnan ve Arda Turan gibi arkadaşlarından da fikir alan Burak Yılmaz, yıllık 2.5 milyon Euro ve maç başı ücret karşılığında ‘evet’ dedi. Karadeniz’de büyük hüsran yaşanırken, Florya’daki Burak sevinci de uzun sürmedi! Çünkü Gol Kralı’nı kadroya katan Ünal Aysal ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının durmaya hiç de niyeti yoktu!

..Ve Kayseri'nin inadı kırıldı

Dany, Umut, Hamit, Burak gibi isimlerle yapılan anlaşmalarla yetinmeyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, geçtiğimiz sezonun devre arasında alevlenen Nourdin Amrabat aşkını da mutlu sonla bitirdi. Fatih Terim’in çok istediği, Kayserispor Yönetimi’nin ise “Kesinlikle satmayacağız” dediği Faslı yıldız, dün resmen transfer edildi. Bu konuda çok titiz davranan ve Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak gibi transferin kurt isimlerine dahi haber vermeyen Ünal Aysal, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile bizzat masaya oturdu. Çünkü hem transferi bitirmek hem de iki kulüp arasındaki ilişkileri düzeltmek isteyen Aysal, önce Mamur’un gönlünü aldı, sonra da 8.5 milyon Euro bonservis bedeli ve bir futbolcu karşılığında Amrabat’ı bitirdi.

Serdar Dinçbaylı-Metin Karabaş


Sanal alem yıkıldı!

Galatasaray’ın transferde sergilediği ‘Kusursuz Fırtına’ taraftarı mest etti. Düne kadar rakip kulüplerin dalga geçtiği Sarı-Kırmızılılar, peş peşe patlayan bombalar sonrası sanal alemde kontraya başladı.

Ünal Aysal’ın işaret ettiği 25 Haziran’daki derin sessizlik sonrası rakip taraftarların sataşmalarına hedef olan Sarı-Kırmızılı futbolseverler, transfer bombalarının ardından şova başladı. Hamit, Burak ve Amrabat’la ilgili gelişmelerin ardından sosyal medyada başta Fenerbahçe olmak üzere rakip takım taraftarlarına sataşan Galatasaraylılar, internet geyiklerinde resmen zirve yaptı. Twitter’da Galatasaraylı olmayanlar bile mesajlarıyla ortalığı kırıp geçirdi. En ilginç tweetlerden biri ise Beşiktaş Başkanı Fikret Orman adına açılan sahte hesaptan yapılan açıklamaydı: “Burak Yılmaz’ı ortak kullanalım mı?”

Fikret Orman: “Burak Yılmaz’ı ortak kullanalım mı?”
- Burak’ın transferinin ardından Galatasaray, Sadri Şener’le de ilgilendiğini borsaya bildirdi.
- Galatasaray’a 6+2 Trabzonlu sınırı filan mı getirsek n’apsak?
- Engin, Ceyhun, Selçuk ve Umut’tan sonra Burak’ı da transfer eden Galatasaray, Trabzonspor’u ‘sık kullanılanlar’a ekledi.
- Fikret Orman: “Burak Yılmaz’ı ortak kullanalım mı?”
- Real’den Hamit’i, Trabzon’dan Umut’u, Kayseri’den Amrabat’ı, Kadıköy’den Kupa’yı, Volkan’ı evinden aldırırız!
- Amrabarttık Artık!!! Pazartesi “Umut” Salı “Hamit” Çarşamba “Burak” Perşembe “Amrabat” Cuma “Melo” Cumartesi Pazar TATİL!

Haberin Devamı
YORUM YAZ