MENÜ

Galatasaray - Barcelona | Domenec Torrent: Oyuncularımla gurur duyuyorum

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 0-0'ın rövanşında Barcelona'ya 2-1 kaybeden Galatasaray, Avrupa'ya veda etti. Sarı-Kırmızılı ekipte teknik direktör Domenec Torrent maçın ardından açıklamalarda bulundu. Domenec Torrent, "Gurur duyuyorum oyuncularımla. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum." dedi.

Galatasaray - Barcelona | Domenec Torrent: Oyuncularımla gurur duyuyorum

Galatasaray teknik direktör Domenec Torrent, 2-1 kaybettikleri Barcelona maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan teknik adam, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, "İlk yarı bence gayet dengeli geçti. İkinci yarıda yediğimiz gol, çok da hak ederek değildi. Ama kurallara uymak gerekiyor. 10 kişi olduğumuz sırada Barcelona golü bulabildi. Gurur duyuyorum oyuncularımla. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum." dedi.

"Oyuncuların hepsinden çok memnunum"

Haberin Devamı

Oyuncularından memnun olduğunu belirten Domenec Torrent, "Morutan da Halil de kendilerini gösterdiler sahada. Oyuncuların hepsinden çok memnunum. Az oynayanlardan da çok oynayanlardan da... Galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu gösterir şekilde oynadılar." sözlerini dile getirdi.

Barcelona Başkanı Joan Laporta ile görüşmesi ile ilgili olarak Domenec Torrent, "Başkan Laporta ile uzun yıllardır tanışıyoruz. Onu görmüşken tebrik ettim. O şekilde bir konuşmamız oldu." ifadelerini kullandı.

"Olabilecek en iyi noktada ligi bitirmek istiyoruz"

Son olarak ise ligi olabilecek en iyi noktada bitirmek istediklerini söyleyen Torrent, "3 gün içerisinde bir maçımız daha var. Yolculuk yapmamız gerekecek. Oyuncuların hepsi çok yorgunlar. Takımı iyi hale getirmemiz gerekiyor. Olabilecek en iyi noktada ligi bitirmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

"Dünyanın en iyi takımlarından birisi Barcelona"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şu açıklamaları yaptı:

"Bu seviyede Barcelona'ya karşı böyle bir oyun çıkartmak kolay değil, iki maç boyunca. Çok zor 2 mücadeleden çıktık. Dünyanın en iyi takımlarından birisi Barcelona. İlk yarıda iyi mücadele ettik. İkinci yarıda 10 kişi kaldığımız bir anda oyunun devam etmesi, bizim de bu sırada gol yememiz kötü oldu. Ama kurallar böyleyse buna göre oynayacaksınız, yapacak bir şey yok. Aldığımız netice bu oldu. Özellikle ikinci yarının son 15 dakikasında birçok fırsat yakaladık. Son bölümde 2 tane net pozisyon yakaladık. Ama Barcelona'yı tebrik etmek istiyorum, oyuncularımla da gurur duyduğumu söylemek istiyorum."

Haberin Devamı

"İstanbul'a uçamadık, İzmir'e gittik"

"Bu hafta neler olduğunu herkes biliyor. Pazartesi günü maçımız vardı. Öncesinde İstanbul'a uçamadık, İzmir'e gittik. Barcelona'nın da pazar günü bir maçı vardı. Arada bir gün var. Ama tabii ki bu bizim için bir bahane olamaz. İkinci yarının başındaki o gol kopma noktası oldu. 10 kişi kaldığımız sırada böyle bir gol yemek bizim toparlamamızı zorlaştırdı. Barcelona normalde oynadığı bütün maçları domine eden bir takım, Barcelona'yı tanımayanlar olabilir. Biz tabii ki sonuçtan memnun değiliz, bir sonraki tura çıkmak istiyoruz. Ama gerçeği görmek ve kime karşı oynadığımızı görmekte de fayda var. Barcelona gibi bir takımı bir maçta yenebilirsiniz, şansınız yaver gider. Ama iki maç oynayıp ikisinde de iyi mücadele etmek kolay bir şey değil. Şimdi Süper Lig'i düşünmemiz gerekiyor, olabileceğimiz en iyi pozisyonda bitirmek istiyoruz. Takım zaten gelişmekte şu anda"

Haberin Devamı

"Düzenli oynayan oyunculara ihtiyacım vardı"

Erick Pulgar'ın süre almamasıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Torrent, "Pedri ve De Jong için adam adamaya yakın bir markaj yapabilecek oyunculara ihtiyacım vardı. Düzenli oynayan oyunculara. Sadece taktiksel bir seçimdi bu" dedi.

"Gomis topu korusun ve oradan pozisyon yaratalım düşüncesindeydik"

Karşılaşmaya ilk maçın aksine Mohamed yerine Gomis ile başlamasına değinen Domenec Torrent, "Gomis topu korusun ve oradan pozisyon yaratalım düşüncesindeydik. İlk dakikalarda böyle bir şeyle karşılaştık. 1-0 ve 2-0'ı yakalayabilirsek, ikinci yarıda da oyunu tutacağız diye düşünüyorduk. İyi sonuçlar alınca farklı ama kötü sonuçlar böyle eleştirilebiliyoruz verdiğimiz kararlarla. Bu da normal. Barcelona'da oynadığımızda Mostafa ile başladık, boşluklara koşu yapan bir oyuncu. O tarz bir oyun oynarsak, daha 0-0'ı yakalayacak bir oyun oynarız diye düşünmüştük" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Pedri'nin attığı golün inanılmaz bir gol olduğunu belirten Torrent, yedikleri ikinci golde ise sahada 10 kişi olduklarını söyledi.

YORUM YAZ