MENÜ

Galatasaray bambaşka bir yolda! Domenec Torrent etkisi

Galatasaray'ın yeni teknik direktöre Domenec Torrent, sahada görmek istediği oyunu, takıma böyle anlattı: Daha hızlı, daha tempolu, daha agresif... Göreve gelir gelmez oyuncularını en yüksek tempoda çalıştırmaya başlayan Domenec Torrent, tıpkı yardımcısı olduğu Gurdiola ile birlikte başardığı gibi, çok daha hızlı, kaleye çabuk giden, daha agresif, kaptırdığı toplar kısa sürede geri kazanan, rakipler üzerinde baskı kuran bir takım ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Galatasaray bambaşka bir yolda! Domenec Torrent etkisi

Galatasaray'da Fatih Terim sonrası değişim başlıyor. Sarı-Kırmızılı takımın başındaki ikinci gününde yine yoğun tempolu bir antrenman yaptıran Aslan'ın yeni hocası Domenec Torrent, sahada görmek istediklerini oyuncularına tek tek anlatıyor. Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de birlikte çalıştığı Pep Guardiola ile birlikte başardığı gibi bir takım ortaya çıkarmak isteyen 59 yaşındaki çalıştırıcı, antrenman programını da buna göre ayarladı. İlk olarak takımın fiziksel seviyesinin geride olduğu tespitini yapan Torrent, bu sorunu düzeltmek adına ekibiyle birlikte hem takıma hem de bireysel olarak oyunculara farklı programlar verdi.

Haberin Devamı

Kadroyu güncelleyecek

Torrent, son idmanda öğrencileriyle yaptığı görüşmede, "Çok daha hızlı, çok daha tempolu ve çok daha agresif" olmaları gerektiğinin altını çizdi. Özellikle rakip yarı sahada kaptırılan topların,

maksimum 5 saniyede geri kazanılmasını isteyen Torrent, oyuncularından hem baskı yapmalarını hem de gerektiğinde basit faullerle hızlı atakları kesmelerini istiyor. Pasa dayalı ve topun tamamen kendilerinde kaldığı bir oyun şablonu tasarlayan İspanyol teknik adam, kadrosunu da buna göre güncelleyecek.

Statik oyuncu istemiyor

Hızlı paslarla rakip kaleye çabuk giden bir takım oluşturmanın planlarını yapan Domenec Torrent, hücum hattında özellikle Kerem, Cicaldau ve Morutan gibi yetenekli isimlere çok güveniyor. Halil'in de son pas ve vuruş tercihlerini doğru yapması halinde çok etkili olabileceğini düşünen tecrübeli teknik adamın, bu tip genç oyuncular üzerinde ısrarcı olacağı öğrenildi. Torrent'in, Babel ve Feghouli gibi statik isimlerden ziyade, hem hücuma hem de takım savunmasına katkı sağlayacak çift yönlü oyuncularla yola devam edeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Hatay analizi bugün

Ligde pazar günü oynanacak Hatayspor maçıyla ilk kez Galatasaray'ın başında yer alacak olan Torrent, yeni maceraya hatasız başlamak istiyor. Bu nedenle ekibiyle birlikte detaylı bir Hatay analizi yapacak olan İspanyol çalıştırıcı, bugünden itibaren zorlu mücadeleye yönelik taktik provalara yönelecek.

Yeni rapor yazacak

Sarı-Kırmızılı ekipte gönderilecek oyuncuların durumu, Domenec Torrent'in raporuna göre yeniden şekillenecek. İspanyol hoca, bir süre daha takımı takip edip, ligdeki gidişatı gördükten sonra bir liste hazırlayıp yönetime rapor olarak sunacak.

Akşam idmanı iptal edildi

Sarı-Kırmızılı ekibin dünü de çift idmanla geçireceği açıklanmıştı. Ancak akşam antrenmanı son anda iptal edildi. Futbolcular, sabah idmanından sonra öğle yemeğini Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yiyerek evlerine dağıldı.

YORUM YAZ