MENÜ

Galatasaray aradığı orta sahayı İngiltere'de buldu

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'da orta sahayı güçlendirme çabaları sürüyor. Sarı kırmızılılar bu doğrultuda rotasını İngiltere Premier Lig'e çevirdi.

Galatasaray aradığı orta sahayı İngiltere'de buldu

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray orta saha bölgesindeki eksikliği gidermek için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Badou Ndiaye'nin devre arasında 16 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Ligi takımlarından Stoke City'ye transfer olmasından sonra Ryan Donk ve Selçuk İnan'dan daha fazla yararlanmaya başlayan sarı kırmızılı ekip, önümüzdeki sezon mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi için üst düzey bir orta saha arayışlarına hız verdi.

HEDEF JOE ALLEN

Galatasaray'ın, Ndiaye'yi gönderdiği Stoke City'nin 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Joe Allen ile ilgilendiği iddia edildi. Stoke City'nin ligden düşmesi nedeniyle sarı kırmızılı ekibin bu transferde elinin güçlü olduğu iddia edildi.

Allen'ın sözleşmesinin 2021 yılında sona erecek olması sebebiyle taraflar kiralık formülü üzerinde duruluyor. Joe Allen, 2012 yılında Swansea'dan Liverpool'a 19 milyon Euro, 2016 yılında ise Liverpool'dan Stoke City'e 15,5 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Bu sezon Stoke City formasıyla 38 maça çıkan Allen, 4 gol ve 6 asistle oynadı.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ