MENÜ

Galatasaray'a dev sponsor!

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki sponsoru Türk Hava Yolları olacak. Sarı-kırmızılılar bu anlaşma karşılığında yaklaşık 3.5 milyon euroluk bir gelirin sahibi olacak.

Galatasaray'a dev sponsor!

Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; Galatasaray’ın yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı maçların forma sponsoru Türk Hava Yolları oluyor.

Cim-Bom’un 2018-2019 sezonunda Avrupa’da oynayacağı maçlarda ‘Turkish Airlines’ logolu forma ile sahaya çıkılacak. Sarı-kırmızılılar bu anlaşma ile hem para kazanacak hem de yurtdışı özel uçuşlarını bedavaya getirecek. Türkiye’nin önde gelen markaları arasındaki bu anlaşmada başarı kriteri de bulunacak.

Bonus da var

Buna göre anlaşma sadece 6 maçlık paketi kapsamayacak. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Ligi’nde yoluna devam ederse ekstra gelirler kasasına koyacak. Cim-Bom’un aynı zamanda ulaşım sponsoru da olan THY, 1 sezonluk bu anlaşma karşılığında Galatasaray’a yaklaşık 3.5 milyon euro ödeme yapacak. Bu rakam, Avrupa maratonunun devam etmesi halinde daha da yukarı çıkabilecek.

UEFA ile yapılan anlaşma sırasında olası gelirlerini ve sponsorlar ile yapılan anlaşmaları ortaya koyan Galatasaray, Finansal Fair Play konusundaki disiplini sağlamak için ayağını yere sağlam basacak. Bu tür ekstra sponsorluklar Cim-Bom’un elini daha da güçlendirecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ