MENÜ

Galatasaray 34-50 Fenerbahçe

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için heyecanlı bir bekleyiş sürüyor. Dev maça artık çok kısa bir süre kaldı. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Stadı'nda konuk edecek. Dev derbi korona virüs salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak. 100 yılı aşkındır süre gelen derbi mücadelelerinde her zaman farklı hikaye yazılır. Peki, Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde rakamlarla önde olan hangi takım dersiniz? Gelin; geçmişten günümüze kadar uzanan her Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmalarının rakamlarına birlikte bakalım...

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi Süper Lig'in 3. haftasında oynanacak. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Stadı'nda konuk edecek. Dev derbi korona virüs salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe tarihleri boyunca 126 kez karşı karşıya geldiler. Bu karşılaşmaların 63'ü Galatasaray'ın, geri kalan 63'ü de Fenerbahçe'nin evinde oynandı. Galatasaray evinde oynadığı 63 karşılaşmanın 24'ünde galip geldi, 25 maçtan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe karşısında evinde 14 kez mağlup olan Galatasaray, kalesinde 52 gol gördü, 69 gol attı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin evinde oynanan 63 maçta; Galatasaray 10 galibiyet, 17 beraberlik ve 36 da mağlubiyet aldı. Fenerbahçe deplasmanında 53 gol atan aslan, kalesinde 106 gol gördü. hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz sezon Galatasaray, tam 21 yıl sonra Fenerbahçe'yi evinde mağlup etmeyi başarmıştı.

Galatasaray, Fenerbahçe karşısında en farklı galibiyeti 1960-1961 sezonunun 17. haftasında 5-0'lık skorla aldı. Fenerbahçe ise 2002-2003 sezonunun 17. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Galatasaray'ı 6-0'lık skorla yenmişti.

Haberin Devamı

En gollü Galatasaray - Fenerbahçe derbisi 1982-1983 sezonunda oynanandı. Tarafların 4-4'lük skorla sahadan eşit puanla ayrıldığı karşılaşmada tam 8 gol olmuştu.

Galatasaray, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini geçen sezon Kadıköy'de 3-1'lik skorla almıştı. Fenerbahçe ise ezeli rakibi karşısında uzun süredir üstünlük kuramıyor. Sarı-lacivertliler Galatasaray'ı en son 2016-2017 sezonunun 28. haftasında 1-0'lık skorla yenmişti. Dev derbinin son berabere kalan karşılaşması yine geçen sezon oynanmıştı. Türk Telekom Stadı'ndaki karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Gizem Ekici / fanatik.com.tr

İstatistikler: Aslıhan Çil

YORUM YAZ