MENÜ

Futbolun kara günü

Diyarbakır'da olup, bitenleri dün sadece Fanatik'te okumuştunuz. 'Lütfen sakin olalım' dedik ama... Olmadı, Diyarbakır'da tarihi olaylar yaşandı.

Futbolun kara günü

Daha maç başlamadan Bursasporlular taş yağmuruna tutuldu. Polis eşliğinde kullanılan korner atışlarından birinde yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın başına taş isabet edince, karşılaşma 17. dakikada bitti. Diyarbakır 3-0 yenik ilan edilecek, bu sezon bir daha sahasında seyirci yüzü göremeyecek. Bursalılar halen olayın şokunda. Üstüne üstlük bütün dünyaya da rezil olduk.

Ölüm korkusu


Maç öncesi Diyarbakırsporlu arkadaşlarının “Gelmeyin” diye kendilerini uyardığını söyleyen Bursasporlu Ali Tandoğan, yaşananları şu cümleyle özetledi: İlk kez ölümle burun buruna geldim.

Diyarbakır’da dün tribünlerin hedefi olan isimlerin başında Ali Tandoğan vardı. Kullandığı köşe vuruşları ve taç atışlarında Kırmızı-Yeşilliler’in taş ve pet şişe yağmuruna tuttuğu tecrübeli oyuncu, bir hayli korktuğunu söyledi. Diyarbakır’a gelmeden önce ismini vermek istemediği birkaç arkadaşının kendilerini uyardığını belirten Ali, “Ailenize yazık, buraya gelmeyin dediler. Olayların bu kadar büyüyeceğini düşünmüyorduk. Korner çizgisinin oraya gittiğimde, yan hakeme taş geldi ve “Allah” diyerek yere düştü. Ben de polis kalkanının oraya girdim. Gerçekten abartmıyorum, ilk kez ölümle burun buruna geldim” ifadelerini kullandı.

‘Yolumuzu kestiler’
Havaalanına giderken yollarının kesildiğini söyleyen kaptan Ömer de, “Bu yüzden kaza tehlikesi atlattık. İki yıl Diyarbakırspor’da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım” diye konuştu. Takımın yıldız ismi Sercan ise, “Maçın gergin geçeceğini tahmin ediyorduk, ama bu kadarını beklemiyorduk. Olaylardan etkilenmemek mümkün değil” açıklamasını yaptı.



Atılan taşlardan biri Habertürk muhabiri Mehmet Kayahan’a isabet etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ