MENÜ

Futbolun başkenti İstanbul!

36. UEFA Kongresi, 2012 yılında İstanbul'da yapılacak. Futbol Federasyonu Başkanı Özgener, “İstanbul'un futbol organizasyonlarının başkenti olması hedefini perçinliyoruz” dedi.

Futbolun başkenti İstanbul!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) her yıl düzenlediği olağan kongresi 2012’de İstanbul’da yapılacak. 35. UEFA Kongresi için Paris’te bulunan İcra Kurulu, önümüzdeki yıl Mart ayında düzenlenecek organizasyona İstanbul’un ev sahipliği yapacağını açıkladı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bu gelişmenin Türk futbolu için çok önemli olduğunu belirtip, “Avrupa ve dünya futbolunda söz sahibi olan tüm futbol adamlarını ve 150’yi aşkın basın mensubunu İstanbul’da ağırlayacak olmaktan gururluyuz. Kongre, İstanbul’un futbol organizasyonlarının başkenti olma hedefini perçinledi. Organizasyonun ülkemize kazandırılmasında büyük rol oynayan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’e özel teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

34 yıl sonra...

Avrupa futbolunun zirvesi olarak kabul edilen UEFA Kongresi’nde, yıllık bütçe, faaliyet raporu üye ülkelerin onayına sunulurken, futbolun geleceğini şekillendiren kararlar alınıyor. Türkiye şimdiye kadar sadece bir kez, 1978 yılında UEFA Kongresi’ni düzenlemişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ