MENÜ

Futbolun acı günü

Türk futbolu önceki gece Eskişehir'den gelen ölüm haberiyle yasa boğuldu. Kırmızı-Siyahlılar'ın 26 yaşındaki savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

Futbolun acı günü

Yakınları tarafından ‘İyilik meleği’ olarak nitelendirilen Ediz için Eskişehir’de ve Bursa’da cenaze töreni düzenlendi. Genç oyuncu binlerce kişinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türk futbolunda dün büyük bir yas vardı. Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nun ani ölümü futbol camiası ve sevenleri başta olmak üzere tüm Türkiye’yi üzüntüye boğdu. Önceki gece geç saatlerde evinde geçirdiği rahatsızlığın ardından, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan ve sevenlerini üzen Boşnak asıllı Türk futbolcu için Eskişehir’de ve Bursa’da cenaze töreni düzenlendi. Eskişehirspor Tesisleri’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Halil Ünal, aldıkları haber sonrasında büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, “Ediz bizim için çok özel bir futbolcuydu. O, dürüstlüğü, düzgünlüğü, çalışkanlığı, iyi niyeti, her şeyiyle örnek bir insandı. Gerçek bir iyilik meleğiydi” ifadelerini kullandı. Ediz’i her yıl anacaklarını belirten Başkan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk futbolu adına çok değerli, pırıl pırıl genç bir kardeşimizi maalesef kalp krizi neticesiyle kaybettik. Ediz’i yetiştiren ailesine, ona emek veren hocalarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Ediz, Eskişehirspor camiası adına ölmedi. Her zaman bizim kalbimizde yaşayacak...” 26 yaşında ani bir ölümle hayata veda eden futbolcunun cenazesinde acılı baba İsmail Bahtiyaroğlu sinir krizleri geçirdi. Ediz’in ölüm haberini alan vatandaşlar, genç futbolcunun Bursa’daki babaevine akın etti. 26 yaşındaki futbolcunun yıllarca ikamet ettiği mahallesinin sakinleri de büyük şok yaşadı. Bursa’nın Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi’nde ikamet eden Ediz Bahtiyaroğlu’nun baba evine taziyeye gelenler gözyaşlarını tutamadı. Mahalle sakinleri genç futbolcunun ölümünün kendilerini derinden etkilediğini söylediler. Mahalle sakinleri, “Ediz bizim mahallemizin çocuğu. Ölümü bizi çok derinden üzdü. Sürekli babasının evine geldiğinde bizlere de uğrar sohbet ederdi. Çok saygın ve efendi bir kişilikti” diye konuştular.

Futbola sokaklarda başlamış


Ediz’i yakından tanıyan mahalle sakinleri, Türk futbolunun acı kaybının futbola sokak aralarında başladığını söyledi. Ediz Bahtiyaroğlu’nun Bursaspor’un alt yapısından ve mahalleden arkadaşı olan Samet Çetinbudak, “Çocukluğumuz birlikte geçti. Çok düzgün bir insandı. Futbol oynamaya birlikte sokak aralarında başladık. Çok efendi bir insandı” dedi. Ediz’in eniştesi olan Cüneyt Destanoğlu taziyeye gelenleri kapı önünde karşıladı. Genç futbolcunun bir ablası ve bir ağabeyi olduğunu anlatan Destanoğlu, “Ediz’in ablası Ebru Destanoğlu’nun 35 gün önce ‘Emir’ isimli bir yeğeni oldu. Dayı olmanın mutluluğunu yaşıyordu. Çok üzüntülüyüz, konuşacak
bir şey bulamıyorum” sözleriyle acısını dile getirdi.

Otopsi yapıldı


İlk belirlemelere göre kalp krizi teşhisi konulan Ediz Bahtiyaroğlu’nun otopsi sonuçları da belli oldu. Bahtiyaroğlu’na Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan otopsisinde, savcılık yetkilileri, genç futbolcunun kalp krizi neticesinde yaşamını yitirmiş olduğunun gözlendiğini, herhangi bir ilaç alımıyla ilgili bir bulgunun görülmediğini belirtti.

Futbol camiası yasta


Ediz Bahtiyaroğlu’nun ölüm haberinin duyulmasıyla birlikte, başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve diğer Süper Lig kulüpleri başsağlığı mesajları yayınladı. Taziye mesajı yayınlayan kulüpler arasında Eskişehirspor’un UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında elediği rakibi Saint Johnstone da vardı.

‘Es Es’ten Cennet’e Ediz’

Kırmızı-Siyahlı futbolseverlerin takımda en çok sevdiği isimlerden biri olan Ediz’in ani ölümü, taraftarları da derinden üzdü. Ediz’i “Kademe hatası yapsaydın, kendi kalene gol atsaydın, keşke bizi böyle bırakmasaydın” diye tezahürat yaparak son yolculuğuna uğurlayan taraftarlar, açtıkları pankartta, “Transferin son gününde Es Es’ten cennete Ediz” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ