MENÜ

Futbolculara yapışan "Farklı" lakaplar!

Bazı futbolcuların öyle lakapları, öyle takma isimleri var ki futbol severler duyarken o isimleri şoka uğruyor. Futbol dünyasında yer edinen ve futbolcularla özdeşleşen lakapları sizler için listeledik. Listemizde Türkiye’de adını duyuran bir çok önemli ismi de görebileceksiniz. (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

David Beckham - Spice Boy: Manchester United’da oynadığı dönemde Spice Girls grubundan Victoria’yla ilişki yaşamaya başlayan David Beckham için takım arkadaşları ona “Spice Boy” ismini takmıştır. “Baharat çocuk” adıyla anılan David Beckham, sonrasında Victoria’yla evlenmişti.

Haberin Devamı

Daniele De Rossi - Future Captain: Roma formasıyla özdeşleşen ve Francesco Totti’nin ardından takımın ikinci kaptanı olan Daniele De Rossi liderlik özellikleriyle Totti’ye çok benziyor ve başka bir takımda oynasa kaptan olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Totti’nin arkasında hep ikinci lider olmasından dolayı ona “Future Captain” yani “Geleceğin Kaptanı” lakabı takıldı.

Oğuz Çetin - Matmazel: Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Oğuz Çetin, efendiliği ve centilmenliği ile zarif bir oyuncu olması nedeniyle Matmazel lakabının sahibi olmuştur. Daha sonraları bu lakap yerini imparatora bırakmıştır.

Sergen Yalçın - Kepçe: 19 yaşındayken Beşiktaş A takımına dahil edilen ve kepçe kulaklarından dolayı takım arkadaşlarının sık sık kendisine takıldığı Sergen Yalçın’a, Feyyaz Yiğit “kepçe” lakabını takmıştır.

Haberin Devamı

Fatih terim - Samantha tatlı cadı: Hepimiz onu imparator lakabıyla özdeşleştirsek de futbolcuyken Fatih Terim’in lakabı tatlı cade Samantha’ydı. Fatih Terim’e bu lakap futbolcuyken libero oynaması ve çizgiden sihirbaz gibi çok top çıkarması için verilmiştir.

Suat Kaya - Hugo: Galatasaray orta sahasının dinamosu olan ve takımın başarılarının önemli kaynaklarından olan Suat Kaya, çizgi film karakteri Hugo’ya benzetildiği için takım arkadaşları ona Hugo diye seslenirdi.

Aleksandr Kokorin - Bieber: Bir dönemin ünlü Rus golcülerinden olan Aleksandr kokorin, bebek yüzlü olması ve Justin Bieber’a benzemesi nedeniyle Bieber lakabıyla anılmıştır.

Cristiano Ronaldo - Sulu göz: Futbol dünyasında yükselişe geçmeden önce dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun lakabı “Sulu Göz”dü. Ardından en iyiler listesinde zirvede yer alırken Portekizli yıldızın lakabı “Küçük Arı” olmuştur.

Javier Zanetti - Traktör: Inter formasıyla özdeşleşen ve yıkıcı gücüyle rakip takıma zor anlar yaratan Zanetti, sahana çimlerinde basılmadık yer bırakmaması ve sağ kanatta onlarca kez git-gel yapması nedeniyle “Traktör” lakabını almıştır.

Givanildo Vieira de Souza - Hulk: herkesin Hulk olarak tanıdığı efsane Brezilyalı golcünün asıl adı Givanlido Vieira de Souza’dır. Güçlü dizimi, iri cüssesi ile ilk Hulk filminde Yeşil Devi canlandıran Los Ferrigno’ya benzediği için “Hulk” lakabını almıştır.

Haberin Devamı

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ