MENÜ

Futbola 121 gün ara yok!

'Hepimiz bu 'oyunu' çok seviyoruz ve artık daha da kalabalığız' diyerek 2020-2021 sezonunu açmıştık. İlk 8 haftalık periyot ve 2 milli maç arasını geride bıraktık! Şimdi işimiz daha zor. Günümüz az, maçımız çok... 22 Mart 2021'deki 12 günlük Milli araya kadar önümüzde sadece 121 gün var.. Ve oynanacak 23 Süper Lig haftası, 3 erteleme maçı, Türkiye Kupası ve iki takımla devam ettiğimiz Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi...

Futbola 121 gün ara yok!

Fikstür sıkışık, 121 günlük bu süreçte Süper Lig'de hafta sonları hariç, 5 kez hafta içi maçı oynanacak. Boşluk yok denecek kadar az. En kısa planlamada, mesela Kasım ayında maçın olmadığı gün yok! Tabloya bakınca ilk yarı 25 Ocak'ta bitecek, ikinci devre 29 Ocak'ta başlayacak.

Haberin Devamı

3 günlük devre arası(!) hariç, tek boş hafta içi 15 ile 16. haftalar arası, ancak hali hazırda Hatayspor'un ertelenen bir maçı daha var. Başakşehir ve Sivasspor'un Avrupa maceraları devam ederse, ki Türkiye'nin ülke puanı açısından önemi büyük, şubat ve mart aylarında da yoğunluk sürecek... Önümüzdeki 121 günde en az 94 günümüz maçla dolu, Avrupa maçlarımızın sürmesi durumunda da bu sayı 100 güne çıkacak, ajandamızda sadece 21 günlük bir boşluk açılacak. Tek umudumuz, zorlu programın Kovid-19 salgınının yaratacağı problemlerden uzak, sakatlık yaşanmadan tamamlanması.

Aslıhan Çil

YORUM YAZ