MENÜ

Zlatan Ibrahimovic, 41 yaşında futbolu bıraktı

Milan forması giyen 41 yaşındaki İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic, aktif futbolculuk kariyerini noktaladı. İsveçli süperstar, profesyonel futbolculuk kariyerinde 988 maçta 573 gole imzasını koyarken, pek çok kez de yılın futbolcusu ödülünü kazandı.

Zlatan Ibrahimovic, 41 yaşında futbolu bıraktı

Serie A'da Milan'ın sahasında Verona'yı 3-1 yendiği karşılaşmanın ardından kulübün efsane oyuncularından Zlatan Ibrahimovic için veda töreni düzenlendi. 2020 yılında LA Galaxy'den kariyerinde üçüncü kez Milan'a ayak basan İsveçli süperstar, 41 yaşında profesyonel futbol kariyerine resmen nokta koydu.

Haberin Devamı

'Ekrana bakıyorum, herkes ağlıyor'

Bu kararı almasında bu sezon yaşadığı sakatlıkların da etkisi olurken yıldız isim, "Milan her zaman kalbimde olacak. Sabah uyandığımda yağmur yağıyordu. Kendi kendime Tanrı'nın bile üzgün olduğunu söyledim. Takım arkadaşlarıma bakıyorum, ağlıyorlar. Bu yüzden güç almak için karıma bakıyorum, O da ağlıyor. Ekrana bakıyorum, herkes ağlıyor. Benim için çok duygusal bir an" ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic, 41 yaşında futbolu bıraktı

Uzun süre ayakta alkışlandı

Milan taraftarları, takım arkadaşları ve teknik heyet, golcü oyuncuyu uzun süre ayakta alkışladı. Ibrahimovic'e 11 numaralı ve takım arkadaşlarının imzaladığı forma hediye edildi.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Bu sezon sadece 4 maça çıkabildi

Milan'da ilki 2010-2012 dönemi, ikincisi de 2020-2023 arasında olmak üzere iki farklı dönemde forma giyen Ibrahimovic, kırmızı siyahlıların 2010-11 ve 2021-2022 sezonlarında kazandığı son iki lig şampiyonluğunda attığı gollerle önemli rol oynamıştı. Milan formasıyla toplamda 163 maça çıkan ve 93 gol atan Ibrahimovic, sakatlıklar sebebiyle bu sezon sadece 4 maça çıkabilmiş ve 1 gol atabilmişti.

Haberin Devamı
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Dünya devlerinde oynadı

Ibrahimovic, profesyonel futbolculuk kariyerinde 988 maçta 573 gole imzasını koyarken, pek çok kez de yılın futbolcusu ödülünü kazandı. Kariyerinde sırasıyla Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint Germain, Manchester United, LA Galaxy ve tekrar Milan forması giyen Ibrahimovic pek çok şampiyonluk ve kupa sevinci yaşadı.

Zlatan Ibrahimovic, 41 yaşında futbolu bıraktı

Kupa koleksiyoneri!

Ibrahimovic'in kariyerinde; 5 İtalya Serie A, 4 Fransa Ligue 1, 2 Hollanda Ligi, 1 İspanya La Liga, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluklarının yanı sıra 2 Fransa Kupası, 1 Hollanda Kupası, 3 İtalya Süper Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 1 İngiltere Lig Kupası ve 1 Hollanda Süper Kupası gibi önemli başarılar bulunuyor.

YORUM YAZ