MENÜ

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Karşılaşmalar tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Kura Çekimi, bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşen kura çekimine, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda 54 takım seri başı sistemine göre eşleşti. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu, tek maç eleme usulüne göre 8, 9, 10 Kasım tarihlerinde oynanacak.

TFF BAŞKANI KONUŞTU

Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş ve Galatasarayın rakipleri belli oldu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ziraat Türkiye Kupası olarak bu kupaya büyük değer veriyoruz. En alt ligden ve en üst ligden takımların birbiriyle mücadele etmesi durumu da büyük bir misyonu gösteriyor. ZTK en üst sonuçların alınabileceği bir turnuva, bunu da geçen turda görmüş olduk. Ziraat Türkiye Kupası'nı ülkemizin yanı sıra dünyada da izlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kura çekiminin tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum. Futbolseverlerin tüm maçlarda tribünleri doldurmasını ve maçları izlemesini istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş ve Galatasarayın rakipleri belli oldu

İŞTE 4. ELEME TURU EŞLEŞMELERİ

Kayserispor - Sivas Belediyespor

Erzurum FK - Esenler Erokspor

Eyüpspor - Düzcespor

Göztepe - Bucaspor

Denizlispor - Şanlıurfa

Ümraniyespor - Efeler 09 Futbol Kulübü

Alanyaspor - Sakaryaspor

Gençlerbirliği - Bayburt İl Özel İdare

Bandırmaspor - Karabey Belediyespor

İstanbulspor - Etimesgut Belediyespor

Gaziantep FK - Belediye Kütahya

Adana Demirspor - Nazilli Belediyespor

Giresunspor - Ankaraspor

Ankaragücü - AMED Sportif

Kasımpaşa - 1461 Trabzon

Ankara Keçiörengücü - Bulvarspor

Samsunspor - Adanaspor

Altınordu - Bodrumspor

Haberin Devamı

Galatasaray - Ofspor

Boluspor - Tarsus İdmanyurdu

Çaykur Rizespor - Kırklarelispor

Manisa FK - Elazığ FK

Yeni Malatyaspor - Uşakspor

Beşiktaş - Serik Belediyespor

Tuzlaspor - Isparta 32 Spor

Karagümrük - Kırşehir

Antalyaspor - Pendikspor

Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş ve Galatasarayın rakipleri belli oldu

GALATASARAY FARKLI KAZANDI

Süper Lig 'deki son iki maçından 1 puan çıkarabilen Galatasaray , rotayı Ziraat Türkiye Kupası'na çevirmişti. 3. Tur maçında Kastamonuspor'u konuk eden Sarı-Kırmızılılar, turu geçerek moral bulmayı hedefliyordu. Aslan, 2.Lig Kırmızı Grup temsilcisine patladı, adeta gol oldu yağdı.

Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş ve Galatasarayın rakipleri belli oldu

Perde 27'de Rashica'nın şutunda Ramazan Işık'a çarpan topun ağlarla buluşmasıyla açıldı. 39'da Haris Seferovic fileleri havalandırarak Galatasaray'daki ilk golünü kaydetti, ilk devre 2-0 bitti. İkinci yarıda goller arka arkaya geldi. 53'te Gomis, kaleci Mücahit'i avladı, 3 dakika sonra bu kez Gomis asisti yaptı, Rashica farkı 4'e çıkardı. 65'te Kerem ortaladı, Mathias Ross sahneye çıktı, kendisinin ilk, Aslan'ın 5. sayısını kaydetti. 74'te sezonun eleştirilen ismi Kerem asistin yanına bir de gol ekledi. 80'de Hamza Akman'ın, Sarı-Kırmızılılar'daki ilk golü maçın skorunu belirledi: 7-0.

Haberin Devamı

Nef Stadyumu'nda yaklaşık 25 bin kişinin izlediği maçta farklı kazanan Galatasaray adını 4. Tur'a yazdırdı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ 4. TURDAN KATILDI

Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu 3. turu geçen takımlara ek olarak, Süper Lig'den Beşiktaş, Alanyaspor, Antalyaspor gibi takımlar da kuraya dahil oldu.

Konyaspor, Sivasspor, Fenerbahçe , Başakşehir ve Trabzonspor ise kupaya 5. turdan katılacak.

Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş ve Galatasarayın rakipleri belli oldu

AHMET DAL: SADECE FUTBOL KONUŞULSUN

BB Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Esenler Erokspor ile Türkiye Kupası’nda eşleşmelerinin ardından, “Kazasız, sakatlıksız, belasız ve sadece futbolun konuşulduğu kupa mücadelesi diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda Esenler Erokspor ile eşleyen BB Erzurumspor’da Başkan Ahmet Dal, çekilen kura sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tüm katılan takımlara hayırlı olsun dilekleriyle sözlerine başlayan Dal, “Bütün katılan takımlara hayırlı olsun. Kura çekiminde uzun yıllardır karşılaşmadığımız teknik aksaklıklar oldu ama Besim beyin dediği gibi aksaklıklar sadece bugün yaşanmış olur inşallah. Kazasız, sakatlıksız, belasız ve sadece futbolun konuşulduğu kupa mücadelesi diliyorum. Dünyada birçok ülkede kupa maçları ilgi görüyor. Bizde de 2. ve 3. Lig takımlarının Süper Lig takımlarıyla maç yapması büyük fırsat. Gönül ister ki büyük takımlar, Anadolu takımının iline gitsin, farklı heyecan olsun. Kupanın değerinin arttırılması hep konuşulan şeyler. Bundan sonraki süreçte de kupanın değerinin arttırılması gerekiyor. Bugüne kadar birçok şampiyon çıktı. Bundan sonraki yıllarda da Türkiye Kupası şampiyon çıkartacak. Biz Esenler Erokspor ile eşleştik. Erzurumspor olarak biz gelen bütün takımlarımıza en güzel şekilde ev sahipliği yapıyoruz, gelecek takımlara da ev sahipliği yapacağız. Hep beraber futbolun içinde yer alıyoruz. Sorunlarımızı aynı masa etrafında konuşup, beraber çözüm bulmamız gerekiyor. TFF çok güzel çalışmalara el atıyor. Tekrar dileğim kazasız belasız hayırlı bir Türkiye Kupası olmasını diliyorum” dedi.

SEMRA DEMİRER: TÜRKİYE KUPASINI MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kura çekiminde Kayserispor, Sivas Belediyespor ile eşleşti. Kuradan sonra basın mensuplarına konuşan Kayserispor Başkan Vekili Semra Demirer, "Güzel bir kura, güzel bir gün yine dost şehir Sivas çıktı Kayseri’ye. Her zaman birbirimizi seviyoruz. Ben Türkiye Kupası’nın kucaklayıcı özelliğini, fırsat eşitliği tanıyan, her ligi kucaklayan kısmını çok değerli buluyorum. Önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken, gençlerin çok önemli olduğunu her zaman işaret etti. Ben futbolun da resital olduğunu düşünüyorum. Spor ve sanatın ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyorum. Fair-play olgusu içinde, güzel maçlar olmasını diliyorum. Kayserispor, yapılamaz denen şeyleri başarıyor, ilklere imza atıyor. Bu kupayı da her zaman müzemize götürmek arzusundayız. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Çağdaş hocamız fair-play ödülü aldı. Büyük bir aile, sevgi dolu, yüksek irade, savaşçı, saygı dolu bir aile kurduk. Herkes birbirini kucaklayarak futbola renk ve fark katmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

YUSUF ÇOLAK: BİZİM İÇİN İYİ BİR KURA OLDU

Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda Pendikspor ile eşleşen FT Antalyaspor’da Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çolak, kura çekiminin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Kuranın hayırlı olmasını dileyen Çolak, “Bizim istediğimiz şekilde Türk futbolunun geleceği için, alttan gelen takımlar için bu turnuvanın sakatlıksız, güzel bir şekilde ve centilmence geçmesini diliyorum. Pendikspor’u çektik. Şuan birinci ligdeler ve hedefleri de Süper Lig. Bizim için iyi bir kura oldu. Pendikspor’a başarılar diliyorum. Herkes için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

YUSUF KARABULUT: KUPA İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kura çekiminde Yeni Malatyaspor, Uşakspor ile eşleşti. Basın mensuplarına kurayı değerlendiren Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Karabulut, "Ağrıspor maçını güzel bitirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu değerli kupayı almak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Gerek Süper Lig’de, gerek 1. Lig’de gerekse de diğer liglerde ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Biz taraftarımızla birlikte, tüm yönetimimiz elimizden geldiği kadar bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. İnşallah TFF ve diğer kuruluşlar da bizlere gerekli desteği verdiğinde futbol adına birçok başarıyı elde edeceğimize inanıyoruz. Bu anlamda Türkiye Kupası’nın değeri büyük. Tüm takımlarla mücadele etmek, bu ruhu yaşamak çok önemli. Bundan sonraki süreçte bu başarıların devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ