MENÜ

Yılmaz Vural'dan iddialı açıklama: Şampiyonluk için geldik

Menemen FK Teknik Direktörü Yılmaz Vural, kısa sürede yoğun mesai yaptıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 28 gündür buradayız, takımımıza sahada nasıl futbol oynayacağını, ne yapacağını çok iyi ezberlettik” dedi.

Yılmaz Vural'dan iddialı açıklama: Şampiyonluk için geldik

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Menemen FK, ilk 14 hafta itibariyle ligde 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 19 puanla 8. sırada bulunuyor. Sarı-lacivertli takımın başına yaklaşık 1 ay önce geçen Yılmaz Vural, Menemen FK’nın mevcut durumunu İhlas Haber Ajansı'na (İHA) anlattı. Kısa sürede yapılması mümkün olan ve takımı başarıya götürebilecek her şeyin uygulandığı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vural, “9 kişilik bir teknik ekibimiz var. Çalışmalarımızı artık bireysel antrenmana kadar indirgedik, amacımız oyuncularımıza oynamak istediğimiz oyunu çabuk bir şekilde anlatmak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“Başarımızın devam etmesini istiyoruz”
Menemen FK’ya geldiklerinde takımın bulunduğu konumdan bahseden Vural, “Buraya geldiğimizde 12. sıradaydık ve 12 puanımız vardı. Rakip kalelere 9 gol atıp, kalesinde ise 13 gol gören ve 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 kez de mağlup olmuş bir takımdık. Şimdi 3 maç oynadık. Bir de Tire’de kupa maçı oynadık. Nevşehirspor'u da eleyip 4. tura geçtik. Şimdi ise kupada 6 Aralık’ta Bodrumspor’la karşı karşıya geleceğiz. Ligde aldığımız 2 galibiyet 1 beraberlik bizi 12. sıradan 8. sıraya çıkardı. Play-off hattının içinde olan Somaspor ile İskenderunspor 20’şer puanda, bizim 19 puanımız var. Biz eğer Sarıyer'e karşı kazanabilmiş olsak şu anda 21 puanla ikisinin de üstünde sanırım 6. sırada olacak takım bizdik. Yani play-off hattının içine girmiş olacaktık. Bundan 3 hafta önce 12. sırada olan bir takım arka arkaya maçlar kazanabiliyorsa bir anda farklı bir yere gelebiliyor. Burası böyle bir lig. Dolayısıyla istiyoruz ki bu başarı devam etsin. Çünkü Sarıyer maçında inanılmaz bir şanssızlık oldu ve hatalı goller yedik. Yani çok farklı bir bitebilecek bir maç berabere bitti” dedi.

Haberin Devamı

“Taraftarlarımız maçlara gelsin”
Şampiyon olarak üst lige çıkmak istediklerini dile getiren Vural, “26-27 Ekim’de Menemen FK’ya geldik. Yaklaşık 28 gündür buradayız ve oyuncularımıza artık nasıl futbol oynayacaklarını, sahada ne yapacaklarını çok iyi bir şekilde anlattık. Evimizde oynadığımız ilk maç olan Sarıyer maçında stadyum doluydu. Burada çok az sayıda taraftara oynanan bu oyun, artık stadı dolduracak seviyeye geldi. Yani yalnızca Menemen’den değil, İzmir'den futbol seyretmek isteyen ve hakikaten bunu merak eden arkadaşlar gelip izliyorlar. Belki abartacağım ama bana İstanbul'dan 50 tane arkadaşım buraya gelmek için ve yer ayırtmam için ricada bulundu, onlar bu hafta gelip izleyecekler. Menemen taraftarına buradan ricam şu gelin zaten bizim stadyumumuz 5 bin kişi dahi almıyor, dört binin üzerinde kişi alıyor. Bu çok büyük bir sayı değil. Burası 200 bin kişinin yaşadığı koskocaman bir ilçe. Futbol taraftarla güzel oluyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ