MENÜ

Yevhen Konoplyanka: Silah tutmayı bilseydim Ukrayna'ya koşardım

Rusya'nın yoğun saldırısı altındaki Ukrayna'nın son dönemde futboldaki önemli yeteneklerinden Yevhen Konoplyanka, silah tutmayı bilse orduda olacağını ama şu anda başka şekillerde de olsa Ukrayna Ordusu'na yardım ettiğini belirtti.

Yevhen Konoplyanka: Silah tutmayı bilseydim Ukrayna'ya koşardım

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yoğun saldırısı sürüyor. Konuya ilişkin spor dünyasından tepkiler de sürerken Ukrayna futbolunun son dönemde yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Yevhen Konoplyanka da açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

YouTube'ta Fottball Hub'a konuşan Konoplyanka, "Hayatımda böyle bir günün geleceğine inanamıyordum. Bunlar bizim insanlarımız, çocuklarımız, şehirlerimiz... Ne zaman duracağını bilmiyorum. Savaşmayı, silah tutmayı bilseydim Ukrayna'ya koşardım. Herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor. Orduya nasıl yardımcı olabileceğimin farkındayım ve bu doğrultuda yardım ediyorum. Hiç ateş etmedim ve yapamam. Elimden gelen şekilde yardım ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Futbola Dnipro'nun altyapısında başlayan Konoplyanka, 2015'te Sevilla'ya transfer olarak ülkesinden ayrılmıştı. Sonrasında bir Schalke dönemi de geçiren Ukraynalı futbolcu, 2019'da Shakhtar'a imza atarak ülkesine dönmüştü. 32 yaşına gelen Konoplyanka, Şubat 2022'de ise Polonya ekiplerinden Cracovia'nın kadrosuna katıldı.

YORUM YAZ