MENÜ

Vinicius Junior gözyaşlarına boğuldu! 'Acı çektiğini görmek istemiyorum'

Real Madrid'de forma giyen Vinicius Junior, Brezilya Milli Takımı'nın basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, ırkçılık hakkında konuşurken gözyaşlarına boğuldu.

Vinicius Junior gözyaşlarına boğuldu! 'Acı çektiğini görmek istemiyorum'

Brezilya, hazırlık maçında yarın İspanya ile kozlarını paylaşacak. Müsabaka öncesi Sambacı yıldız futbolcu Vinicius Junior, basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Irkçılık hakkında konuşan Vinicius, "Bu oldukça üzücü, burada her maçta, her gün olan bir şey. Her şikâyetim beni çok üzüyor. Sadece İspanya'da değil, dünyada da oluyor. Babamın da başına geldi, siyah bir insan yerine beyaz bir insanı seçtiler. Bu benim fark ettiğim bir şey ve beni seçtikleri için mücadele ediyorum... Yakın gelecekte başka kimsenin başına gelmemesi için savaşıyorum" dedi.

Kendisini destekleyenlere teşekkür eden yıldız futbolcu, "Beni her zaman destekleyen tüm İspanyol oyunculara teşekkür ediyorum. Sadece İspanya'da değil, her yerde çok fazla ırkçılık var. Giderek daha fazla insan bana desteklerini gösteriyor. Umarım gelecekte bu daha da azalır ve bunu yaşayan daha az insan olur" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Vinicius Junior gözyaşlarına boğuldu Acı çektiğini görmek istemiyorum

Konuşmalarına devam eden Brezilyalı futbolcu, "Beni en çok hayal kırıklığına uğratan şey, bu insanların yaptıklarından sonra hiçbir şey olmadan çekip gitmeleri. Barselona'da bir dava açıldı ve bunun olmamasını istiyorum ki insanlar söylediklerini söylemeyi bıraksınlar. Çocuklar böyle şeyler söylemesin, çünkü ben çocukken ırkçılığın ne olduğunu bilmiyordum. Futbol oynamak çok önemli ama ırkçılığa karşı mücadele de çok önemli. Renkli insanların normal bir hayat sürmesi için. Eğer durum böyle olsaydı, kulübümün maçlarına sadece oynamak için giderdim. Tek istediğim oynamaya devam etmek ve herkesin normal bir hayata sahip olması" dedi.

Muhammed Ali örneğini veren yıldız futbolcu, "Irkçılığı şimdi daha iyi anlıyorum, üzerinde çalıştım, bu yüzden bu kadar düzgün konuşuyorum. Muhammed Ali bir örnekti ve ben de Brezilyalılar adına konuşmak için buradayım. Çünkü birçok kişi bu konuda beni savunuyor. Soruları bir saldırı olarak algıladığım ve cevap verme imkanımın olmadığı diğer zamanlar gibi değil" sözlerini sarf etti.

Sahadaki tutumu hakkında konuşan Vinicius Junior, "İnsanların sahada konuştukları şeyler hakkında konuşmalarını anlıyorum. Elbette geliştirmem gereken çok şey var, henüz 23 yaşındayım ve bu doğal bir ilerleme.... Brezilya'dan çok genç yaşta pek çok şey öğrenmeden ayrılıyorsunuz.... Uzun zamandır bunu izliyorum ve gittikçe daha üzgün hissediyorum, oynama isteğim gittikçe azalıyor. Kimse beni desteklemiyor. Çoğunlukla ailemden, hayranlarımdan ve ihtiyacı olanlar için savaşmaya devam etmesi için ona cesaret mesajları veren hayranlarımdan alıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vinicius Junior gözyaşlarına boğuldu Acı çektiğini görmek istemiyorum

Oynanacak maç hakkında konuşan Vinicius Junior, "Bu bir rüyanın gerçekleşmesi, Brezilya milli takımıyla evimde oynayabileceğim için çok mutluyum. Her iki takım için de çok önemli bir maç olacak, dünyanın en iyi takımlarından ikisi ve birbirleriyle oynamadıklarından bu yana uzun zaman geçti. Hazırız, takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım ve umarım İspanya'yı yeneriz." sözlerini kullandı.

Vinicius Junior gözyaşlarına boğuldu Acı çektiğini görmek istemiyorum

YORUM YAZ