MENÜ

Vincenzo Montella'nın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu!

A Milli Takım’da beklenen ayrılık dün gerçekleşti. TFF, toplantıya çağırdığı Stefan Kuntz’la masaya oturdu, ayrılığı duyurdu. Ay-Yıldızlılar’ın başına 3 yıllığına ülkemizde 2 sezon Adana Demirspor teknik direktörlüğü yapan Vincenzo Montella geçti. Öte yandan tecrübeli teknik adamın Milli Takım'daki ekibi de belli oldu.

Vincenzo Montella'nın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu!

Ermenistan beraberliğinin ardından hedef tahtasına konan, Japonya maçının ardından futbolcuları hedef göstererek bardağı taşıran Stefan Kuntz’la beklenen ayrılık dün resmiyet kazandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantıya çağırdığı Alman çalıştırıcıyla Riva’da görüşüp yollarını ayırdı. Yapılan duyuruda, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımız’a yaptığı katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

731 GÜN GÖREVDE KALDI

TFF, 19 Eylül 2019 tarihinde yaptığı açıklama ile milli takımı, Alman çalıştırıcıya emanet etmişti. 60 yaşındaki teknik adam, 731 gün görevde kaldı ve FIFA Dünya Kupası elemeleri, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri ile UEFA Uluslar Ligi maçlarında takımın başındaydı.

Vincenzo Montellanın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu

20 MAÇA ÇIKTI

Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 20 karşılaşmaya çıktı. Milliler, bu maçlarda 12 galibiyet elde ederken, 5 kez de mağlup oldu. 3 müsabaka da berabere sona erdi. Ay-yıldızlılar, 20 maçta rakip fileleri 46 kez havalandırıp, kalesinde 26 gol gördü. Kuntz yönetimindeki milliler, son olarak Belçika’da hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup olmuştu.

2026’YA KADAR SÖZLEŞME

Kuntz ayrılığının ardından A Milli Takımımız’ın başına geçecek olan teknik adam da kesinleşti. TFF, yeni hoca tercihini de yabancıdan yana kullandı. Vincenzo Montella ile anlaşma sağlandı. Dün Kuntz’un ardından Riva’ya giden İtalyan teknik adamla yapılan görüşmelerde her konuda el sıkışıldı. Montella ile ilgili resmi duyurunun da bugün yapılması bekleniyor. Deneyimli teknik adamla 3 yıllık kontrat imzalanacak.

Haberin Devamı

Vincenzo Montellanın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu

YERLİLERİ PARLATTI

Roma’da başladığı teknik direktörlük kariyerinde Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan ve Sevilla gibi takımları çalıştırdıktan sonra Adana Demirspor’un başına geçen Montella, Güney ekibini Avrupa’ya taşımıştı. Montella, Türkiye’de çalıştığı dönemde özellikle yerli oyunculara katkısıyla öne çıkmıştı. Samet Akaydın, Tayyip Talha, Yunus Akgün ve Yusuf Sarı gibi isimleri Montella döneminde bulduğu şanslarla üst düzeye çıkmıştı.

EKİBİ DE BELLİ

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella’nın ekibinde yer alacak isimler belli oldu. Daniele Russo, Yardımcı antrenör, Massimo Crivellero Maç analisti, Pierpaolo Polino Atletik antrenör olarak A Milli Takım’da görev alacak. Ay-Yıldızlılar’da teknik heyete bir de yerli bir ismin getirilmesi bekleniyor.

Vincenzo Montellanın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu

Vincenzo Montellanın A Milli Takım’daki ekibi belli oldu

 

YORUM YAZ