MENÜ

Vincenzo Montella'dan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı! 'Aslında yanıt orada'

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda yarın Galler ile kozlarını paylaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik patron Montella ve genç futbolcu Cenk Özkaçar açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella'dan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı! 'Aslında yanıt orada'

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda yarın Galler ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka öncesi teknik direktör Vincenzo Montella ve genç futbolcu Cenk Özkaçar açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cenk Özkaçar: "Sol bek uzak olduğum pozisyon değil"

"Futbola sol açıkta başladın. Stopere geçtin. Şu anda sol bekte oynuyorsun. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?" sorusu ile basın toplantısına başlayan Cenk Özkaçar, "Sol bek uzak olduğum pozisyon değil. Futbola başladığımdan bu yana bana görev verilen her yerde elimden geleni yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Ara sıra sol bek oynuyorum. Mevkimi yadırgamıyorum. Takıma yardım için elimden geleni yapıyorum. Keyif alıyorum" dedi.

"Lider geldik, lider dönmek istiyoruz"

"Liderli maçındayız. Nasıl bir maç bekliyorsun?" sorusuna ise Özkaçar, "Bizim için önemli bir maç. Son maçımız. Lider geldik, lider dönmek istiyoruz. Bir puan bize yeter; ancak kazanıp Euro 2024'e lider gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı Aslında yanıt orada

Montella: "Elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Cenk Özkaçar'ın ardından konuşan A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise, "Lider geldik, lider dönmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi sahasında güçlü bir rakip. Buna hazırlıklı geldik. Tarihimizde grup aşamalarını lider tamamlayamadık. Bunu ilk defa başarmak istiyoruz" dedi.

ALMANLAR TEPKİLİ!

"Futbolda hiçbir şey kesin değildir"

Ermenistan ile Hırvatistan'ın berabere kalma ihtimali hakkında konuşan Montella, "Futbolda hiçbir şey kesin değildir. Belki Hırvatistan berabere kalacaktır. Biz işimizi yapmaya ve kendi sonucumuzu almaya geldik" açıklamasını yaptı.

"Maçtan maça rakibin özelliklerine göre herkes oynayabilecek durumda"

Kadroya 29 futbolcu çağırdıklarını söyleyen Montella, "Kadroyu çağırırken 29 futbolcu çağırdık. Bazıları sakatlıktan dolayı geri gitmek zorunda kaldı. Buraya çağrılan bütün oyuncular ilk 11'de oynayacak durumda. Maçtan maça rakibin özelliklerine göre herkes oynayabilecek durumda. Maçta farklı bir strateji olabilir" ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montelladan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı Aslında yanıt orada

"Bu milli takıma inandığım için geldim"

"Neden Türkiye'ye geldiniz?" sorusuna Montella, "İki sene Türkiye'de çalışma fırsatım oldu. Buradaki futbolcuları tanımaya başlamıştım. Onların duruşu ve performansını değerlendirme şansım oldu. Bu milli takıma inandığım için geldim. Genç olmalarına rağmen ne kadar büyük işler yapabileceklerinin bilincindeyiz" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

"Kenan Yıldız büyük bir potansiyele sahip"

Kenan Yıldız'ın gösterdiği performansa değinen Montella, "Kenan Yıldız büyük bir potansiyele sahip. Bundan sonra kariyeri farklılık gösterecek. Herkesin beklentisi farklı olacak. İlk çağırdığım günden bu yana beni heyecanlandıran ve mutlu eden bir futbolcu. Böyle performans göstermesi de bizim için sevindirici" dedi.

DERBİDE KAZANAN FENERBAHÇE!

"Altay ve Rıdvan gibi oyuncular kulüplerinde süre almıyorlar ama inanıyorum ki süre alacaklar"

"Son iki Milli maçta forma giyen oyuncular kulüp takımlarında da oynamaya başladı. Onları oynatmak özel bir strateji miydi?" sorusuna Montella şu şekilde yanıt verdi:

"Seçim yapacağım zaman hem şimdiyi hem de gelecekteki süreçleri düşünüyorum. Altay ve Rıdvan gibi oyuncular kulüplerinde süre almıyorlar ama inanıyorum ki süre alacaklar.

Yaş ortalaması genç olabiliriz ama doğru bir karışımla daha iyi olabilirsiniz. Bizim takımda da yaşça örnek alabilecek oyuncular da var. Bu şekilde doğru olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı Aslında yanıt orada

"Çekingen bir Galler vardı"

Açıklamalarına devam eden Montella, "Maçların süresi artık 100 dakika. Onların Hırvatistan maçını da izledim. Orada çekingen bir Galler vardı. O stratejiyle maçı kazandılar. Maçtan önce farklı stratejileri çalışmanız gerekiyor. B ve C planınız olmalı. Ondan sonra maçı kazanmalısınız. Bizim stratejimiz de maçı kazanmak üzerine.

"Çok çalıştık ve futbolcuların kalitesini ortaya çıkarabildik"

Aslında bu sorunun yanıtını (Takım heyecan veren bir hale geldi. Bunun sırrı neydi?) tam anlamıyla bilmiyorum. Çok çalıştık ve futbolcuların kalitesini ortaya çıkarabildik. Bu da onların sayesinde. Onlar da sürekli dinledi, öğrenmek istedi; uyguladı. Onların sayesinde bu günleri yaşıyoruz. Ama onların sayesinde. Ama neler uygulamak istersek onları sahaya yansıttılar" diye konuştu.

Sacha Boey ve Gedson Fernandes, A Milli Takım'a çağrılacak mı?

Sacha Boey ve Gedson Fernandes'in Milli Takım'a çağrılma ihtimali hakkında da konuşan Montella, "Boey'in spekülasyonlarını duymuştum ama Gedson Fernandes'i ilk kez duyuyorum. Yanılmıyorsam bir futbolcunun Türk statüsüne geçebilmesi için o ülkede 5 sene oynaması gerekiyor. Aslında yanıt orada. Kalbi Türkiye'yle atan her futbolcuyu kucaklayarak karşılayacağız. Ben de yabancıyım ama kalbim Türkiye'yle atıyor" dedi.

Haberin Devamı

"Allegri ile de Del Piero ile de konuşmadım"

Del Piero'nun, Kenan Yıldız için tweet atması ile ilgili sözlerine sürdüren Montella, "Çok fazla iltifatın olduğu bir yerde çok gelişebileceğin bir ortam olmaz. Kenan Yıldız'ın bu andan itibaren farklı bir kariyeri olacak. Bir anda başarısı oldu. Bu başarıyı yönetecek mi? Onu yönettiğinde başarısı gelecektir.
Ama Kenan Yıldız'ı her gün yaşıyorum. Çok zeki bir çocuk. Çok uzun vadede iyi bir futbolcu olma ihtimali çok yüksek. Allegri ile de Del Piero ile de konuşmadım" açıklamasını yaptı.

Montella, Galler maçı öncesi konuştu: Tarihe geçmek istiyoruz

Vincenzo Montelladan Sacha Boey ve Gedson Fernandes cevabı Aslında yanıt orada

YORUM YAZ