MENÜ

Türkiye Ziraat Kupası'nda Muşspor'un Eskişehirspor'u deplasmanda 3-2 yenerek 3. tura çıkmasını taraftarlar çılgınca kutladı

18 yıllık aranın ardından yeniden bir profesyonel lige çıkan 1984 Muşspor, ZTK 2. Turda Eskişehirspor’a konuk oldu. Karşılaşmayı 2-3 kazanan Muş temsilcisinin galibiyeti sonrası Muş’ta büyük bir coşku yaşandı. Tıvorlu İsmail’in bir akım haline dönüşen eseri eşliğinde çılgınlarca eğlenen sarı-beyazlı takımın taraftarlarına ait görüntüler sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) 2. turda, 3. Lig’de mücadele eden Eskişehirspor ile 1984 Muşspor Yeni Eskişehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan konuk takım Muşspor, 16. dakikada Yunus Karadağ’ın golüyle 0-1 öne geçti. 33. dakikada Tolga Yakut Eskişehir ekibine beraberliği getiren golü penaltıdan kaydetti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve devre arasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

Haberin Devamı

kinci yarıda her iki takımda dengeli bir oyun sergiledi. 70. dakikada ev sahibi takım yine penaltı kazandı. Topun başına geçen Tolga Yakut takımını 2-1 öne geçirdi. Muşspor da kazandığı bir penaltıyı gole çeviremedi. Oyuna sonradan giren Abdulkadir Kuzey takımına 86. dakikada beraberlik golünü kazandırmayı başardı. 90 dakikası 2-2’lik beraberlikle geçen maçta oynanmayan süre olarak 5 dakika işaret edildi. 90+3’te Doğan Bulut son sözü söyledi ve takımını 2-3 öne geçirdi. Maçı konuk takım 1984 Muşspor 2-3 kazanarak adını 3. Tura yazdıran son takım olmayı başardı.

YORUM YAZ