MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yarıda bıraktı: Deli miyim ben?

Süper Lig'in en çok ilgi gören karşılaşması bugün oynanıyor. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Türk Telekom Stadı'nda saat konuk ediyor. Korona virüs nedeniyle seyircisiz oynanacak dev derbi yine ilkleri yaşatacak... İşte bugüne dek Galatasaray ile Fenerbahçe arasında derbilerin en ilginç anları...

Dostluk Maçı

Haberin Devamı

21 Temmuz 2010'da Borussia Park'ta oynanan 'dostluk maçı'na olaylar damgasını vurdu. Karşılaşmanın 14. dakikasında Fenerbahçeli Selçuk Şahin kırmızı kart gördü. Andre Santos'un maçın tek golünü attığı 30. dakikada sahaya meşaleler atıldı. Alman hakem Thorsten Kinhöfer maçı durdurdu ve soyunma odasına gitti. Yapılan anonsların ardından 10 dakika sonra tekrar sahaya çıkan hakem, 90 dakika sona erdiği anda maçı bitirdi. Galatasaraylı Barış Özbek, maçtan sonra neden uzatmadığını sorduğunda Alman hakem "Ben deli miyim ki, bu maçı uzatayım" cevabını verirken, soyunma odası koridorlarında da 'Dostluk Kupası'na atıfta bulunarak bu maçın dostlukla falan ilgisi yoktu. Saha içinde ve tribünlerde çok enteresan görüntüler vardı. Belki de hayatımın en enteresan maçını yaşadım" dedi.

Haberin Devamı

61 yıl sonra bir ilk!

Saracoğlu'nda 3 Şubat 2008'te oynanan Türkiye Kupası Çeyrek Final maçı ilginç bir skor çıkarttı! 90 dakikası 0-0 tamamlanan karşılaşma, 61 yıl sonra Fenerbahçe'nin ilk kez Kadıköy'de Galatasaray'a gol atamadığı karşılaşma olarak tarihe geçti. Sarı-Kırmızılı eldivenleri giyen Orkun Uşak, bu maçın kahramanı olurken, Cim Bom ayrıca sahaya çıkarttığı ilk 11'in tamamını yerli futbolculardan kurmuştu.

14 kişilik dev maç!

18 farklı statta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde hep tribün rekorları konuşuldu. Ancak öyle bir maç var ki, sahada forma giyenlerden daha az, 14 taraftar, Fenerbahçe stadında takımlarını destekledi. 17 Kasım 1922'de İstanbul Ligi derbisini Fenerbahçe 3-0 kazanırken, bir garip olay da hakem Fethi Tahsin Başaran'ın başına geldi. Yoğun yağıştan dolayı maçın hakemi, 90 dakikayı şemsiye ile yönetmek zorunda kaldı.

'Kırmızı', 'Lacivert' fark etmiyor

Tanju Çolak, her iki formayla da devlerin tarihine geçti. Galatasaray'da oynadığı dönemde 3 Mayıs 1989'da kupa maçında Sarı-Lacivertli ağlara 3 gol bırakan Tanju, bu gollerin rövanşını 3 yıl sonra aldı! Bu kez Fenerbahçe formasıyla, 22 Nisan 1992'deki lig maçında hat-trick yaptığı takım Galatasaray oldu.

Gizem Ekici / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı

İstatistikler / Aslıhan Çil

YORUM YAZ