MENÜ

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

Ümraniyespor ile Ankaragücü, Süper Lig'in 35. haftasında karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Ankaragücü, Malcuit ve Milson'un golleiryle 2-1 kazanırken Ümraniyespor'un tek golünü Umut Nayir attı. Maçın 30. dakikasında karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan büyük bir hataya imza attı. Ankaragücü'nün golü bulduğu pozisyondan önce penaltı düdüğü çaldığı için gol sayılmadı. Daha sonra VAR'dan pozisyonu izleyen Kalkavan penaltıyı da iptal edince gol de sayılmadı. Ancak Ankaragücü Milson'un golüyle maçtan 3 puanı aldı ve büyük bir hatayı önlemiş oldu. Ankaragücü'ne 2-1 yenilen Ümraniyespor, 2022-23 sezonunda Spor Toto Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu.

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

Ümraniyespor, Süper Lig'in 35. haftasında Ankaragücü'nü ağırladı. Karşılaşmayı Ankaragücü kazanırken hakem Mete Kalkavan'ın büyük hatası da önlenmiş oldu.  Bu sonucun ardından Ümraniyespor, bitime 3 hafta kala Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu.

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Ümraniyespor-Ankaragücü maçı başladı.

4. dakikada Popov'un sağ kanattan uzak kale direğine doğru yaptığı ortayı Sekidika kafasıyla ceza sahasına çevirdi, Umut'un vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

ANKARAGÜCÜ YAN TOPTA GOLÜ BULDU

18. dakikada Ankaragücü sağ kanatta serbest vuruş kazandı. Savunmadan ileri çıkan Malcuit, ceza sahasında düzgün bir kafa vuruşuyla topu uzak kale direğine doğru gönderdi ve top filelerle buluşarak Ankaragücü 1-0 öne geçti.

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

ÜMRANİYE EŞİTLİĞİ YAKALADI

22. dakikada Onur Ayık, ceza sahası içinde Mujakic'in müdahalesi sonrası yerde kaldı ancak hakem Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi. Daha sonra VAR'dan gelen izleme tavsiyesi üzerine Mete Kalkavan kararını değiştirdi ve penaltı kararı verdi. 26. dakikada topun başına geçen Umut Nayir skoru 1-1'e getirdi.

Haberin Devamı

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

ANKARAGÜCÜ ATTI AMA...

30. dakikada gelişen Ankaragücü atağında Milson rakip ceza sahasına girdi ve kale sahasına kadar indi ve ceza sahasına ortasını yaptı, savunmadan seken topu Djokanovic ağlara göndermişti. Ancak karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, golden önce Ümraniyespor savunmasının eliyle oynadığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. VAR'dan gelen izleme tavsiyesi sonrası penaltıyı iptal eden Kalkavan, hava atışı ile oyunu devam ettirdi. Böylece gol de sayılmadı.

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

41. dakikada Onur Ayık'ın sol kanattan kaleye gönderdiği top auta gitti.

45+2. dakikada Ümraniyespor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Sekidika'nın yaptığı orta herkesi aştı ve sağ kanada açıldı. Popov bekletmeden topu ceza sahasına gönderd, ve Umut kafa vuruşunu yaptı ancak top direğin dibinden auta gitti.

45+3. dakikada ise Ankaragücü'nün topu direkten döndü. Milson rakip ceza sahası yayı üzerinden vuruşunu yaptı ancak top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın  ikinci yarısı başladı.

55. dakikada Beridze'nin savunma arkasına attığı topu alan Sowe'nin çaprazdan yaptığı şutu  açıyı kapatan kaleci Berke kurtardı ve mutlak bir golü önledi.

MİLSON SAHNEDE!

İkinci yarıda Ankaragücü Ümraniye kalesini baskı ve ataklarıyla bunaltmaya başladı. 70. dakikada ceza sahasına doğru havalandıraln topa Sowe'nin kafa vuruşunu Berke son anda çeldi, top alan Milson açısını düzeltti ve köşeye doğru yaptığı vuruş ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Ankaragücü ligde kalma yolunda altın değerinde 3 puanı kazanmış oldu. Önümüzdeki hafta Ankaragücü sahasında Galatasaray'la karşılaşacak, Ümraniyespor ise haftayı maç oynamadan geçecek.

Ümraniyespor-Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bugün Ümraniye Şehir Stadyumu'nda oynanan ve saat 16.00'da başlayacan Ümraniyespor-Ankaragücü maçı beIN Sports 1'den naklen yayınlanıyor. Mete Kalkavan'ın yönettiği 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde...

Ümraniyespor-Ankaragücü muhtemel 11'ler:

Ümraniyespor: Berke, Mustafa, Epureanu, Glumac, Popov, Sackey, Serkan, Gheorghe, Sekidika, Onur, Umut Nayir.

Ankaragücü: Gökhan, Malcuit, Arda, Mujakic, Hanousek, Djokanovic, Taylan, Kitsiou, Beridze, Milson, Ali Sowe.

ÜMRANİYESPOR KÜME DÜŞEN İLK TAKIM OLDU | Ümraniyespor-Ankaragücü maç sonucu: 1-2

YORUM YAZ