MENÜ

Ümit Özat Fanatik.com.tr'ye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

A Milli Takım'a hizmetlerde bulunmuş ve Keçiörengücü, Gençlerbirliği, Bursaspor ve ardından yıllarca Fenerbahçe'de forma giymiş son olarak da kariyerini Almanya Köln'de tamamlayan Ümit Özat çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin ve diğer takımların güncel durumu hakkında konuşan Özat hayatın içinden de düşüncelerini bildirdi.

Ümit Özat Fanatik.com.tr'ye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

Futbolculuk kariyerinin ardından Ankaragücü, Manisaspor, Elazığspor, Boluspor, Samsunpor, Mersin İY, Gençlerbirliği, Giresunspor, Adanda Demirspor, Celik Zenica ve son olarak Ankaraspor'da teknik direktörlük yapan Ümit Özat futbol hakkında konuşurken halkın içinden de konuşarak düşüncelerini Yakup Çınar'a aktardı.

Haberin Devamı

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

İşte Ümit Özat'ın açıklamaları...

-Hocam nasılsınız?

Teşekkür ederim siz nasılsınız?

-İyiyiz hocam, sosyal medyadaki yayınlardan sizi takip ediyoruz, yayıncılık kısmı için nasıl gidiyor, siz neler yapıyorsunuz bu süreçte, Ümit Özat kendini nadasa mı bıraktı?

Teknolojiden Allah razı olsun çünkü niye, artık insanlar düşüncelerini, hayallerini bir tripod bir kamerayla hayata geçirebiliyorlar, kimsenin maaşlı elemanı olmana gerek yok. Ben de şu an hayatıma yaklaşık iki yıla yakın süredir dijitalde devam ediyorum. Tabii bu kimileri tarafından yadırganıyor ama beni yadırgayanların birçoğu dijitale geçmeye başlamış hayat böyle. Malum Fenerbahçe hayatımızın tam göbeğinde zaman zaman siyaset hayatımızın tam göbeğinde. Hayat nasıl geçiyor dersen öncelikle babamın vefatından sonra, kafası kesik tavuk gibi.

Haberin Devamı

-Onu da soracaktım başınız sağolsun mekanı cennet olsun

Yani insanın yüreğinin aldığını dağlar taşlar almazmış ama bu da bir süreç ölüm hak onun dışında devam ediyoruz hepsi olur. Yeter ki Allah sağlık sıhhat versin şu anda arkamızdan havlayanları izliyoruz merak etmesinler hani sağırız zannetmesinler ama konuştuğumuz zaman hepsinin kulaklarını deleceğim merak etmesinler.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

-Bütün spor camiası sizi konuşuyor dediniz ki 'Kongre üyeliği versinler Fenerbahhçe'ye başkan adayı olayım.'

Şöyle, şimdi bizim insanlarımız bir lafı içinden çekip cımbızlamayı severler. Kongre üyesi olsam hemen olurum ama bizde kongre üyeleri kim biliyor musun? Ya kongre üyesi olup Galatasaray'a Beşiktaş'a gidenler kongre üyesi, ya da Galatasaray'dan Beşiktaş'tan bize gelenler kongre üyesi. Hepsi bizde daha büyük Fenerli merak etme bir biz Fenerli olamadık hepsi bizden daha büyük Fenerli.

Adam Galatasaray'dan gelmiş sığınacak yeri kalmamış, uyanık gelmiş kongre üyesi oluyor ki bak ben Fenerbahçeliyim, sen haindin o zaman Galatasaray dünyanın en büyük takımı derken. Şimdi diyebiliyor musun "Galatasaray dünyanın en büyük takımı." diye? Diyemezsin çünkü Fenerbahçe kongre üyesisin.

Öbürü de burada kongre üyesi oluyor sonra Galatasaray'a Beşiktaş'a kongre üyesi oluyor ya da X takıma gidiyor. Fenerbahçe kongre üyesi başka takıma gider oynar mı? Hocalığa bir şey demem bir takıma 25 futbolcu lazım 1 hoca lazım, hocasın 25 bin antrenörün içinde olup da görev bulmak kolay değil. Ama kongre üyesiysen özellikle bir büyük takımdan büyük takıma gitmeyeceksin ya da başka büyük takımdan geldiysen oraya sığınmak için kongre üyesi olmayacaksın. Ama bizim insanımız sever böyle yalakalığı severler. Şimdi konuya gelelim. Fenerbahçe'nin başındaki zat dedi ki "Kapı kapı başkan aradığınızı biliyorum." dedi. "Önce bir başkanınızı bulun da ben gelirim er meydanına" dedi.

Haberin Devamı

Ali efendi, Aziz Yıldırım kötü giderken senin kapına da geliyorlardı. Aziz Yıldırım'ın son dört beş yılında başkan ol diye senin kapını da aşındırıyorlardı. O zaman millete niye başkan arıyorsunuz demiyordun da beş yılda bir tane teneke kupa alamamışsın. Şimdi mi başkan aranması zoruna gitti? Önce sen bir genel kurul kararı al da ondan sonra başkan adayı çıkar. Çıkmıyor mu? Sende yürek varsa, ki mümkünü yok hadi belgelerimi göndereceğim ben otomatik genel kurul üyesiyim de zaten beni üye yap bir oy alacağımı bileceğim, bak ne çocuğum üye, ne karım üye, ne anam üye, ne babam üye bir oy alacağımı bileyim, Şener Şen'in filmi var ya sana karşı ben yine aday olacağım.

Haberin Devamı

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

Hadi, hadi yapsana. Niye sen bizden daha mı çok Fenerlisin? Kardeşim Fenerbahçe artık bu tiplerden kurtulmalı. Fenerbahçe zengin başkanlardan, paralı başkanlardan kurtulmalı. Babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar böyle olmaz kardeşim. Git şirketini yönetiyorsan yönet. Ya Fenerbahçe'nin zengin başkana ihtiyacı yok Fenerbahçe'nin kendi zengin ya, 25 milyom taraftarı var ya. Adam başı 10 Euro toplasan 250 milyon Euro eder ya, adam başı 100 Euro toplasan 2.5 milyar Euro eder ya. Ben bankacı değilim onun gibi hesap kitap bilmem yanılabilirim de sen bu ülkenin en zengin ailesinin çocuğusun daha geldin iki defa yardım kampanyası yaptın.

Biz TikTok'ta yayın yapınca dilenci mi oldunuz diyorsunuz. Aziz Yıldırım düzenlemeyi bilmiyor muydu yardım kampanyasını? Ben de diyorum ki madem yardım kamapanyası yapılacak bunu ben de yaparım, kapıcı Ahmet efendi de yapar, bekçi Mehmet efendi de yapar yeter ki iyi Fenerbahçeli olsun. Zaten televizyon gelirlerin var, sponsor gelirlerin var. Bir de başarı gelince sana kredi vermeyecek banka var mı? Sen ne kattın Fenerbahçe'ye? Dolar borcunu azalttım dedin 2 milyar olan borç 6 milyara çıktı TL bazında, şampiyonluk verdin mi yok belki bu sene. Bakın arkadaşlar sorun nerede biliyor musunuz? Sorun Fenerbahçe'nin o efsane gösterdikleri futbolcularında. Bir tanesi çıkıp demiyor ki be başkan adayıyım. Niye demiyorsunuz neyden korkuyorsunuz?

Haberin Devamı

ANTALYASPOR MAÇI ÖNCESİ BEŞİKTAŞ DEĞERLENDİRMESİ

Paraya mı ihtiyacınız var, kendinizde bu yüreği, bu cesareti, bu hakkı görmüyor musunuz? Niye? Bugün Fenerbahçe ile özdeşleşen, benim için değil de taraftarla özdeşleşen bir antrenör var Aykut Kocaman. Yapmıyor antrenörlük, Fenerbahçe'nin şampiyonluk aşaması, paraya pula da ihtiyacın yok, çok büyük Fenerbahçelisin öyle diyorlar. Çık aday ol, zamanında daha antrenörlük yapmayacağım diyordun Konyaspor'u çalıştırırken sonra yaptın başarılar da kazandın çık aday ol. Fenerbahçe şampiyon olmasın bir tane aday çıksın ama kamuoyu nezdinde herkesin oy verebileceği bir aday çıksın, hani siyasiler birbirlerini satın alırlar ya para verip seçime girmemesi için veya kendisinden girmesi için aynısını Ali Koç yapar "Al şu parayı da sen kenara çekil aday olma." der. Bak bu adamın gidişi Aziz Yıldırım'dan daha kötü olacak buraya yazıyorum ya. Ali Koç'un gidişi Aziz Yıldırım'dan daha kötü olacak bunu unutmayın.

-Ligin son haftalarına girdik. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın az da olsa şampiyonluk şansı var. Fenerbahçe'nin performansı ve bundan sonraki süreci ve şampiyonluk yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu arada Aykut Kocaman'ın başkanlığı hayırlı olsun kendisinin cesaret edemediğini onun adına ben cesaret ediyorum. Yarın işler kötü gittiğinde Aykut Kocaman başkan olsun diye hashtag açılır o da zanneder ki ben yaptım kendi yaptım zanneder, böyledir bu işler. Şimdi şöyle bir durum var Jesus diye adamı getirdiler. Ali Koç'ta tam bir siyasetçi kıvraklığı var, tam bir siyasetçi manevrası var. Yalan bir adama bu kadar yakışır yani. Böyle yaptı "Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük hocayı getirdik." Sen kimin aklıyla alay ediyorsun?

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

Mancini'den, Lucescu'dan, Schuster'den, Aragones'ten, Del Bosque'den, Hiddink'ten, Löw'den, Advocaat'tan daha mı büyük hoca getirdin? Sporting Lizbon'u, Benfica'yı, Flamengo'yu, Arabistan'ı çalıştırmış. Mancini dediğin İtalya'yı şampiyon yaptı Manchester City'i şampiyon yaptı. Lucescu dediğin Inter'de çalıştı. Shakhtar'da UEFA Kupası'nı aldı. Schuster dediğin Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi'ni aldı. Del Bosque dediğin üç tane Şampiyonlar Ligi kupası var, Aragones dediğin Avrupa Şampiyonluğu var, Löw dediğin Dünya Kupası şampiyonluğun var, Advocaat dediğin dünya kadar başarıları var, var oğlu var. Bir algı. Yapanlar kim? Sosyal medyadaki, özellikle bu teknolojiden Allah razı olsun diyoruz ya bu dijitalde gazeteci kılıklı türeyen gazetecilerden.

Önceden gazetecilerin bir ağırlığı vardı. Bak Yusuf Kobal birbirimizi sevmezdik ama birbirimizi kırmazdık Feridun Niğdelioğlu birbirimizi sevmezdik birbirimizi kırmazdık Sadi Yaşar Kemal'i çok severdim birbirimizi kırmazdık belki de en fazla sevdiğimiz için en çok kırıldıklarımdan biri oydu. Yalçın Türk birbirimizi kırmazdık bunun gibi binlerce adam sayarım. Şimdikiler afedersin gazeteci değil soytarı olmuş ya. Dijital bir kanal kuran ben gazeteciyim diye çıkıyor yayın yapıyor, resmen tetikçilik yapıyor. Adama ağzının payını vermişsin senin yayınını izledim. Beş senedir kupa almayan bir adamı savunan bir adam, beş senedir bir başarısı olmayanı savunan adam ya aptaldır ya art niyetlidir. Kurulan kadroya bakalım aslında aramızdaki fark şu Galatasaray ile Fenerbahçeli olmak zor iştir, Fenerbahçeli eleştirilir şöyle. 4.5 milyon Euro'ya onu da soran benim başka yok.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

4.5 milyon Euro'ya satın alma opsiyonu alınan 4.5 dakika oynamayan Bruma nerede? 5 milyon Euro'ya alınan Rossi'den, 5 milyon Euro'ya alınan Pedro'dan, 5 milyon Euro'ya alınan Peres'den, 2 milyona kiralanan Gustavo'dan, 7 milyon Euro'ya aldığın Oosterwolde'den ne aldın diye bir tanesi soramıyor. Sizde de şöyle bir şey var bugün Yusuf Demir şuraya kahve içmeye gelse bir tane garson tanımaz Yusuf Demir geldi diye bu adama 6 milyon Euro verdi Galatasaray kardeşim ya.

Bütün bunların ötesinde diyelim ki Fenerbahçe şampiyon oldu, Fenerbahçe takımında beş yılda bir şampiyonluk başarı mıdır ya? Çobanı koy çobanı bak Fenerbahçe'nin başına çobanı koy küçümsemek için söylemiyorum, şuradan söyleyeceğim bırak Ali Koç'u CEO'sunu bırak CEO'yu genel müdürünü bırak genel müdürünü genel müdür yardımcısını bırak onu bankalarındaki şube müdürünü onu da geçtim bankalarından bir tane güvenlik müdürünü Fenerbahçe'ye başkan yap beş yılda bir defa şampiyon olur. Sen buna utanmadan başarı diye sevinecek misin ya? Her gün bir manevrayla insanların karşısına çık, her gün görmekten bıktım ben seni kardeşim yai başkan dediğinin bir ağırlığı olur ya, zırt pırt ortaya çıkmaz ya. Federasyon başkanı konuşma yapıyor yanında bu. Öbürü konuşma yapıyor yanında bu. Tamam kardeşim sen bu ülkenin en zengin ailesinin çocuğusun ama sen bu ülkenin sahibi değilsin abi kusura bakma yani.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

-Yarışa gelecek olursak Galatasaray şimdi 3 puan farkla önde beş maç oynayacak. Fenerbahçe'nin dört maçı var, Beşiktaş'ın beş maçı var ve son maç NEF Stadı'nda Fenerbahçe ile Galasaray arasında oraya kalır mı sizce?

O iş bitti ben sana söyleyeyim yarış bitti. Bak ben Ali Koç'u sevmiyorum günahım kadar sevmem Fenerbahçe şampiyon Yakup ben sana söylüyorum. Galatasaray raydan çıktı. Bir teknik adam bir oyuncuyu affediyorsa o teknik adamın sonu gelmiş demektir hepimiz bunu yaşadık. Hele de oyuncuların telkiniyle affediyorsa o antrenör takımda otoritesini yitirmiş demektir. Ya kardeşim Jesus tutmuş 4-4-2, 4-4-2 sanki Kuran-ı Kerim ayeti bu da tutmuş 4-2-3-1, 4-2-3-1 sanki Kuran-ı Kerim ayeti biri mağlupken çift santrafora dönmüyor biri galipken tek santrafora dönmüyor ya bunlar kalıp değil ki kardeşim. Tamam bana şunu diyebilirsin "Ya çok biliyorsun da sen niye antrenörlük yapmıyorsun?"

Ben sizin çalıştığınız imkanlarda çalışmadım arkadaşlar, sizin bu şanslarınız bana gelmedi. Ben Başakşehir gibi düzenli bir kulüpte çalışmadım. Akhisar gibi düzenli bir kulüpte çalışmadım. Gençlerbirliği'nde çalıştım sekizinci bitirdim.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

Küme düştüğüm sene iki hoca vardı. Şuraya geleceğim, Okan Buruk da Elazsığspor'u küme düşürdü her antrenör bunları yaşayabilir. Galatasaray'ın çok kaliteli bir kadrosu var ama geniş bir kadrosu yok. Fenerbahçe'nin kadrosu Galatasaray'dan kaliteli değil ama geniş kadrosu var her sakatlığının bir alternatifi var. Şimdi Icardi sakatlandı sen Gomis'i güvenip son beş maç nasıl oynatacaksın? Bu demek değildir ki benim söylediğim kesin, şampiyon da olabilir ama gidişatı böyle görmüyorum. Şu anda yokuş aşağı giden freni patlak kamyon halinde. Sen Kaan Ayhan ile Zaniolo gibi kimsenin yok diyemeyeceği iki tane adamı lig bitmiş takıma monte edemiyorsun Yakup.

-Hocam oyuncu performansları ön plana çıktı son haftalarda. Fenerbahçe'de Valencia, Galatasaray'da Icardi, Beşiktaş'ta Aboubakar nasıl görüyorsunuz bu üç oyuncuyu ve performansları?

Aboubakar sezon başında olsaydı o yalı kazığı Weghorst'un yerine şu anda 30 golü vardı.

Valencia'yı tebrik ediyorum muhteşem performans. Icardi bunların hepsinden öte bir oyuncu yani tartıya bile konulmayacak bir oyuncu ama ben sana ne dedim Icardi büyük maç seçiyor.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

Icardi'nin Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray maçlarında oynadığı oyunlara bak diğer Anadolu'ya bak. Kayseri'ye üç atması bir şey ifade etmiyor oynadığı oyuna bak. Icardi büyük maç oyuncusu maç seçiyor. Bir kıyas yapacak olursam Icardi hepsinden öndedir. Ama şöyle de bir gerçek var öbürü de 26 gol atmış baktığın zaman şu an Valencia önde. Ama sezon başında bir tercih yapabilecek olsam Icardi'yi alırım.

O Rashica'nın ortasını rastgele çıkarttığı topu pasa döndüren şey Icardi'nin bir geri gelip öne gelmesi yani onun becerisi. Rashica'nın çıkardığı top orada Icardi olmasa rastgele çıkartılmış top kıvamındaydı. Ama adam öyle bir hamle yaptı ki stoperi oyundan düşürdü sanki boş kaleye atar gibi geldi vurdu. Kaliteli oyuncu yani ama şunu unutma 7 milyon Euro alan bir adamın 6.5 milyonunu geldiği kulübü veriyorsa o adam sana aidiyet hissetmez. O adam sana aidiyet hissetmediği için Icardi 14 golde. Icardi o aidiyeti hissetseydi bugün 30 goldeydi.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

-Fenerbahçe ve Türk futbolunda son dönemde Arda Güler gerçeği var. Sezon başında herkes eleştirdi bu adam neden oynamıyor diye. Galatasaraylı'sı Beşiktaşlı'sı herkes seviyor artık bu çocuğu. Türk futbolunun Arda Güler'i artık bence. Son haftalarda Jesus oynatmaya başladı ve verim de almaya başladı gerçekten. Siz nasıl bakıyorsunuz Arda Güler'e, bu son dönemdeki performansına ve aynı zamanda Jesus'un Arda Güler bakışına çünkü bir ara hani biz koruyalım, kollayalıma getirmişti olayı?

Şimdi onla çalışan bir hoca var saygı duymak lazım. Antrenmanı yaptıran o ama ben Jesus'a şurada inanmadım. Dinamo Kiev'e karşı oynattığın bir adamı Giresunspor'a karşı fiziğini yetersiz bulman bana çok samimi gelmiyor. İlk defa bu ayrıştırılan toplumda sporsal olarak da, siyasi olarak da Arda Güler'e karşı birleşmiş olmak mükemmel bir şey. Arda'nın buna cevap vermesi lazım. Arda'nın kişilik olarak bir Emre Belözoğlu olmaması lazım.

Yeteneğini örnek alsın, futbolunu örnek alsın. Kişilik olarak bir Sergen Yalçın olmaması lazım, futbol kişiliğinden bahsediyorum insan kişiliğinden değil ikisi için de yanlış anlaşılmasın hani biriyle problemim var diye eleştirmek için konuşmuyorum üst düzey oyunculardan bahsediyorum. Önünde Hagi var Alex var net söylüyorum Tümer var. Hangi anlamda Sergen'i örnek almasın diyorum Sergen zaten beni örnek almasın diye kendisi söylüyor yaşantısıyla. Hangi anlamda Emre Belözoğlu'nu örnek almasın dedim özel yaşantısıyla değil sahadaki hareketleriyle. Yoksa bu ikisi Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük iki oyuncusundan biri. Onların iyi taraflarını örnek alsın. Emre sahaya ayağını nasıl basardı? Seversin sevmezsin kaya gibi basardı. Topu nasıl alırdı vücudunu nasıl saklardı bunu alsın. Sergen ne yapardı bunu alsın. Hepsinden mix yapsın.

Arda Güler'de şu anda menfii anlamda bir olumsuzlık görmüyorum. Ya bu çocukta tamam Batuhan'ın gençkenki şımarıklığını bunda görmüyoruyorum mesela. Etrafında iyi bir kalkan oluştuğunu düşünüyorum. Sanki olacak yani. Olacaktan kastım şu bu çocuk sanki 50-100 milyon Euroları görecek. Burada ne kalıyor fiziksel gelişim. O fiziksel gelişim ne biliyor musun Yakup? Koşu temposu falan değil. Omuzlar dersin. Hani ikili mücadelede Barcelona'da Gavi var o da 17 yaşında ama bugün Arda ile omuz omza mücaedeleye girse Arda'yı taça atar. Daha gerekli olan şeyler var vücut dili çok önemli bunları da yaparsa Arda çok iyi yerlere gidecek inşallah.

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

-Hocam bu sezon bir çırpıda baktığınız sezon geçekten "Aa bu futbolcu benim dikkatimi çekti." dediğiniz Süper Lig'de kim var?

Ben Samet'i çok beğeniyorum ama 29 yaşındaki Samet'e 3 milyon 750 bin Euro verilmesini doğru bulmuyorum. Benim eleştirilerimden sanki Samet'i beğenmediği ortaya çıkıyor, değil. Samet belki de eli ayağı düzgün en iyi stoperlerden birisi ama 27 yaşına kadar Süper Lig'de oynamamış, 29 yaşına kadar 50 maç oynamış bir adama 3 milyon 750 bin Euro bonservis vermek bir o kadar da kendine vermek akıl işi değil. Savunma olarak söyleyebilirim.

Orta saha olarak da Salih bu sene kendini çok geliştirdi ama bu sene gerçekten Gedson özellikle Şenol Güneş'in gelişiyle beraber Cenk ile beraber bir çıkış yaptı. Beni hayal kırıklığına uğratan Abdülkadir Ömür. Her sene daha geriye gidiyor niye böyle anlamadım. Messi diyorduk, Arda Güler'e baktığımızın 10 katı ona bakıyorduk, olacak, oldu, geliyor gitti olmadı ve Yusuf Yazıcı bunlar beni hayal kırıklığına uğratan oyuncular. Ya Yusuf nasıl dönersin Türkiye'ye, nasıl dönersin senin buna hakkın yok daha 22-23 yaşındasın.

Okay Yokuşlu WBA'da oynuyor Championship'de oynuyor gelmiyor. Ozan Kabak bir Hoffenheim'da oynuyor bir oraya gidiyor gelmiyor dönme abi. CSKA'da oynamıyorsa Ludogorets'te oyna Bulgaristan'da gelme abi Türkiye'ye ya senin bastonla gelse Trabzonspor'da bir hakkın var niye geldin kardeşim ya.

Biri balığı özler biri köfteyi özler. Ben bu hataları yaptım ama ben futbolu bıraktıktan sonra döndüm antrenör olmak için döndüm ben 22-23 yaşında Almanya'ya gitsem ben öldürsen dönmem Türkiye'ye ya da Fransa, İspanya, İtalya niye döneim ya bir hafta Marsilya'ya karşı oynamak varken bir hafta Lille'e karşı oynamak varken, Lille'de oynuyordu da Nantes'a karşı oynamak varken, Nice'e karşı oynamak varkel Lyon'a karşı oynamak varken, PSG'ye karşı, Rennes'e karşı, Monaco'ya karşı oynamak varken.

Öbür tarafta bir hafta Dortmund, bir hafta Bayern, bir hafta Schalke'ye karşı oynamak varken. Her maç 60 bin her maç full her maç festival ben buraya geleceğim de bir yerde 5 bin kişi bir yerfe 3 bin kişi. Bir yerde anana küfür ediyorlar, bir yerde karına küfrediyorlar bu ülkede futbol oynanır mı ya?

Ümit Özat Fanatik.com.trye konuştu: Ali Koç, şampiyonluk yarışı, kendi kariyeri...

-Hocam kısa kısa sorular soracağım?

Sor hadi bakalım.

-En sevdiğin yemek?

Ayırt etmem.

-Bir tane yok mu böyle ön plana çıkan?

Türlü.

-En sevdiğin sanatçı?

Metin Karataş.

-Türkü?

Bu sırlara number one Yılmaz Çelik'ten Ömrüm.

-En sevdiğin şehir?

İstanbul.

-En iyi taraftar?

Fenerbahçe.

-Alex mi Hagi mi?

Hagi.

-Hocam niye Hagi?

Niyesi var mı? Alex bile Hagi diyor.

Öyle mi bilmiyorum. Ben şimdi Alex ile iki şampiyonluk yaşadım o gelmeden de biz şampiyon olduk. Kardeşim Barcelona'da Real Madrid'de oynamış, Brescia'da oynamış bir adamı kıyaslamam abi. Yani bunu söylüyorum bazı namussuzlar kalkıyor yediğin ekmeğin haram olsun diyor. Bunu Emre'si de söylüyor Arda'sı da söylüyor belki Alex'in kendisi de söylüyor. Sizde utanma arlanma yok mu ya?

-Alex'in kendisi de söylüyor.

-Aziz Yıldırım mı Ali Koç mu?

Ben Ali Koç'la çalışmadım, şu beş senedir Ali Koç dediğin zaman ben sana söyleyeyim hayvanat bahçesinin müdürü Ali Koç'tan başarılı yani. Kardeşim beş senede bir tane başarısı yok ben nasıl Ali Koç diyeyim şimdi. Şampiyon olsa da o değil.

-İkisi arasındaki en belirgin fark ne, ya da çok mu fark var?

En belirgin fark değil de ikisi arasındaki en ortak özellik ikisi de kindar. Ben aynı tartışmaları, aynı sıkıntıları Aziz Yıldırım'la da yaşadım bunun kadar olmadı. Ali Koç dedi ya bir gün "Allah hiç kimseye şampiyonluk posterini revize etmeyi nasip etmesin." dedi. Galatasaray'a söyledi, onların niye revize ettiği belli sen bunlar olmadan seni eleştirenleri revize ettin. Sen bunları yaşamadan bunları yapmayan insanları revize ettin. Kalktın hükümet istifa diye bağıranlara dedin ki "Ben onları susturamam burada demokrat bir şey var." dedin tamam. Eee Ali Koç istifa diye bağıranların kombinelerini iptal ettin. Sen kime ne anlatıyorsun ya. Ali Koç Aziz Yıldırım'ın getir götürünü yapar yani Aziz Yıldırım'ın başardıklarını bu hayal edemez.

-Türkiye'nin en iyi stadı?

Ya şimdi bu bütün statlar artık güzel eski statlar kalmadı. Yarasanın yavrusu yarasaya güzel gelir. Fenerbahçe'ye göre Fenerbahçe, Galatasaraylı'ya göre Galatasaray, Beşiktaşlı'ya göre Beşiktaş . Kalkıp burada eyyam mı yapayım.

-Kariyeriniz boyunda ya da sonrasında en beğendiğiniz hakem?

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus.

-Ali hocanın formalarını da satmıştınız değil mi bu deprem döneminde?

Ya ben satmadım kardeşim adam beni aradı ya hocam dedi çünkü ben 100. yıl formamı satışa çıkardım oradan bir 3 bin Euro geldi onu olduğu gibi Haluk Levent'in derneğine bağışladım AHBAP'a.

Sonra Ali bana geldi Ankara'dan kardeşim, arkadaşım hocam dedi senin etkileşimin yüksek. O sırada Adana Demir maçının yeni 3-4 haftası olmuştu. Adana Demir maçında Fenerlilerden çok tepki gelmişti ona. Satamadı formasını.

-Hocam çok hikaye anlatıyorsunuz ve sosyal medyada inanılmaz etkileşimler alıyorsunuz. Böyle anlatmadığınız bir hikaye var mı?

Çok var da anlatmadıklarım bana kalsın.

-Yurt dışında dediniz ya burada yok köfteyi özlüyorlar, onu özlüyorlar sizin var mıydı öyle bir şeyiniz Almanya'dayken vardır gerçi.

Ya yok hayattaki en büyük pişmanlığın oradan geri dönmekti Yakup. İnanılmaz ayrıştık toplum olarak her konuda. Fenerli ile Trabzonlu kavga eder hale geldi ya futbol için kavga edilir mi ya? Adam siyaset konuşuyor sen hangi görüştensin ne kadar ayıp bir soru ya. Ne oldu da bu kadar birbirimizi tartamayacak noktaya geldik ya. Bu ayrışma niye abi ya bunların hepsi gidecek, halk olarka vatandaş olarak siz kalacaksınız ya. Kulüp başkanları da gidecek.

Al Aziz Yıldırım ile Sadri Şener de gitti taraftarlar kalmadı mı? Yarın Tayyip Erdoğan ile Kılıçdaroğlu da gidecek vatandaş kalacak. Ya bu ayrıştırma niye? Neyi paylaşamıyorsunuz kardeşim? Size oy verene de saygı duyun vermeyene de saygı duyun kardeşim derdiniz ne kardeşim sizin? Maalesef böyle biraz önce oturuyoruz adam geldi "Ben Galatasaraylıyım ama?". Aması ne oğlum ben sana sordum mu hangi takımı tuttuğunu.

Galatasaraylı'nın da başımın üstünde yeri var. Galatasaraylı'nın da, bana saygı duyan herkesin başımın üstünde yeri var, saygı duymayan da gelmesin zaten. Hocam adam çok dürüst adam hocam. Oğlum o anormal bir özellik değil ki olması gereken özellik bu yani. Halbuki bunları mükemmel bir kavrammış gibi anlatıyor. Ya bakıyorsun medyaya herkes birilerinin tetikçiliğini yapıyor. Bütün bunların sebebi ne biliyor musun. Türkiye'de gazeteci adaletini yitirirse herkes adaletini yitirir. Türkiye'de gazeteci kavramı mı kaldı ya?

Türkiye'de futbol kulüpleri siyasi partiler gibi olmuş, siyasi partiler futbol kulüpleri gibi olmuş. Siyasi partiler kendileri ile alakası olmayan aynı ideolojiye uymayan partileri transfer ediyorlar sanki futbolcu trasnfer eder gibi. Ne ideoloji kalmış ne bir şey. Futbol kulüpleri de siyasi partiler gibi yalanla dolanla yönetiliyor. Yaklaşık 30 yıldır Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş seçimlerini takip ederim. Yakşaşık 30 yıldır asgari üç yılda bir seçim olur hepsi üç yılda borcu bitireceğini söylemiştir, üç sene içerisinde borç daha da arttı bitireni görmedim. Özetle Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın Beşiktaş'ın böyle zengin adamlar tarafından yönetilmeye ihtiyacı yok ki ya. Ya siz zengin adamlar tarafından yönetilecekseniz 25, 15 milyon taraftarı olan bir kulüp zengin adamlar tarafından yönetilecekse Anadolu kulübü ne yapsın 3 bin kişiye oynayan maalesef Türk futbolunun hali bu.

-Hocam siz samimi bir insansınız ve gerçketen sosyal medyada sizi görmek istiyor, görüşlerinizi duymak istiyor, görüşlerinizi bilmek istiyor. Hem TikTok'ta, hem Facebook'da, Twitter'da, Instagram'da bir kitleniz var oraya katılacak yeni insanlar da var. En son onlara bir mesaj verin.

Şimdi diyorlar ki sen hocasın TikTok'ta ne işin var. Ne var orası pavyon mu? TikTok'ta ne işin var diyenlerin orada ne işi var? Türkiye'de şöyle bir kavram mı var? Antrenör gülmez, antrenör şöyle olur, antrenör türkü söylemez, antrenör türkü okumaz, nasıl bir antrenör kavramınız var sizin, böyle bir antrenörlük kavramınız mı var? Her kafeyi işleten gerçekten kahveci mi, her inşaat yapan gerçekten müteahhit mi? İsteyen istediğini yapar kardeşim. Şimdi dijitale gelince seviyorum, bu işi seviyorum çünkü ben bir mücadele seviyorum.

Çünkü her taraf birileri tarafından parsellenmiş. Medya büyük bir güç şimdi medyadan da bugüne kadar en çok zarar görenlerden biriyim. Çünkü medyanın % 90'ının tek hedefi, derdi para menfaat olmuş. Buna göre haber yapıyorlar. Hiçbir türlü ben doğru haber yaptıklarına inanmıyorum. Bu % 90 kimse üstüne alınsın, % 10 kimse üstüne alınmasın.

Kardeşim beni söylediklerimle söylediklerimle değerlendirmeyin bazen alay da edebiliriz. Orası dijital bir mecra şuna inanın ki benim söylediklerimin %95'i samimi %5'i de samimi ama alaycı bir ifade var. Bazen ben kendimle dalga geçiyorum ya. Ben kendimle dalga geçtiğim yerde bunu başkası yapsa kendisiyle ne barışık adam dersiniz. Ben yapınca niye öyle demiyorsunuz. Benim söylediklerim doğru mu yanlış mı?

Üslubumu bırakın ya ben de diksiyon ders almaya giderim, ben de bağırarak konuşmayı bilirim, yapım böyle söylediklerim doğru mu yanlış mı? Ne dedin ne çıkmadı. Ben başkaları gibi maç bittikten sonra konuşmuyorum. Fenerbahçe'yi kazanırken de en çok eleştiren benim. Kazanırken hocayı Mourinho yapıyorsunuz, kaybederken yerin dibine sokuyorsunuz. Kazanırken Ali Koç'u Berlusconi yapıyorsunuz, kaybederken hiçbir şey demiyorsunuz. Nerede sizin adaletiniz? Ama bu birkaç kişinin etrafında dönüyor.

Son olarak Fenerbahçe'yi zengin insanların tekelinden kurtarmak istiyorum ben. Diyeceksiniz ki sen kimsin, neyinle kurtaracaksın? Düşüncelerimle. Fenerbahçe'nin Ali Koç gibi, Acun gibi böyle parası olup da kendini her şeyi çok bildim zanneden insanların tekelinden kurtarmak istiyorum. Fenerbahçe halkların takımıdır, halkın takımıdır Fenerbahçe. Fenerbahçe halktan uzaklaşıyor. Bunu unutmasınlar bu dediğimi de bir yere yazsınlar.

Yakup Çınar - Özel röportaj

YORUM YAZ