MENÜ

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği'nden Trabzonspor - Fenerbahçe maçına ilişkin açıklama

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçına ilişkin resmi bir açıklama paylaştı.

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği'nden Trabzonspor - Fenerbahçe maçına ilişkin açıklama

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve büyük olaylara sahne olan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Birçok makamdan yapılan açıklamaların ardından son olarak Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) de yaşananlara ilişkin bir açıklama paylaştı.

Haberin Devamı

FIFPro'nun resmi açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Yetkili kamu görevlileri ve futbolu yönetenler, sahada futbolcuların güvenliğini ve huzurunu koruma sorumluluğuna sahiptir. Dün Trabzonspor taraftarlarınca uyglanan şiddete karşı mümkün olan en güçlü tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Oyunculara maddeler fırlatan ve rakip takıma saldırmak için sahaya giren failler, profesyonel futbolun hiçbir alanında şiddetin kabul edilemez olduğunun altını çizmek adına eylemlerinden sorumlu tutulmalıdır.

Maç sırasında sürekli madde atılması ve işaret fişeklerinin yakılması da maçın bitiş düdüğü sonrası gerilimin tırmanmasından daha önce maçın tatil edilip edilmemesi gerektiğinin değerlendirilmesini gerektirmektedir"

Haberin Devamı

 

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliğinden Trabzonspor - Fenerbahçe maçına ilişkin açıklama

YORUM YAZ