MENÜ

Uluslararası Profesyonel Futbol Birliği'nden Dünya Kupası açıklaması: İstemiyoruz

Profesyonel futbolcuların temsilcisi olan FIFPro gelecek Dünya Kupası için önemli açıklamalarda bulundu. 2022 Dünya Kupası'nın işleyişi hakkında yeni rapor yayınladı.

Uluslararası Profesyonel Futbol Birliği'nden Dünya Kupası açıklaması: İstemiyoruz

Kasım ve Aralık aylarında düzenlenen turnuvanın oyuncuların iş yüküne nasıl etkilerde bulunduğunu gösteren raporda ilginç bir sayı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KIŞIN DÜNYA KUPASI GEÇERLİ BİR SEÇENEK OLMAMALI

FIFPro Genel Sekreteri Jonas Baer-Hoffmann "Kışın oynanacak Dünya Kupası kimse için geçerli bir sebep olmamalı" dedi. Suudi Arabistan'ın 2030 Dünya Kupası'na ev sahibi olma düşüncesi tekrar bir Dünya Kupası'nın Aralık ayında oynanması ihtimalini gündeme getirmişti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino turnuvanın ardından, Katar'daki maçların kış takviminin daha iyi maçlara yol açtığını söyledi. "Kasım ve Aralık aylarında oynamanın etkisi oldu, oyuncular için yorucu bir sezonun sonunda oynanan Dünya Kupası ile karşılaştırıldığında maçların kalitesini gördük" dedi ve tekrar kışın Dünya Kupası için açık kapı bıraktı.

OYUNCULARIN TOPARLANMA SÜRESİ DÜŞTÜ

FIFPro tarafından açıklanan rapora göre Avrupa'nın kulüp takvimindeki aksamaları azaltmak için turnuva sonrası futbolcuların toparlanma süresinin 37 günden 8 güne düştüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Uluslararası Profesyonel Futbol Birliğinden Dünya Kupası açıklaması: İstemiyoruz

Infantino'nun açıklamaları ve raporun ardından konuşan Baer-Hoffmann "Bu şeyi tekrarlamak kabul edilemez" dedi.

Turnuvanın kışın oynanmasından dolayı Katar 2022 hazırlık süresi de 31 günden 7 güne indirilmişti. Hoffmann "Tekrar kışın Dünya Kupası peşinde koşmak istiyorsanız, uygun antrenman ve dinlenme süresi sağlamak için programları tamamen değiştirmek üzere liglerle görüşmelere başlamalısınız."

"Bu, rekabete iki veya iki buçuk aylık bir ara vermek anlamına gelir. Bunu kabul etmelerinin pek olası olmadığını düşünüyorum." açıklamalarında bulunarak kapıları kapattı.

OYUNCULAR MEMNUN DEĞİL

Polonyalı defans oyuncusu Kamil Glik, ülkesinin Dünya Kupası'ndan elenmesinden dört gün sonra kulübü Benevento için forma giyerken, Raphael Varane da Fransa ile finali kaybettikten sekiz gün sonra Manchester United için Premier Lig maçında forma giymişti.

Daha sonra Varane milli takımdan emekli olmuş ve en üst düzeyde futbol oynamayı asla durmayan bir çamaşır makinesine benzetmişti.

Turnuva sonrası anketlerinde FIFPro, çoğu oyuncunun en az 14 günlük hazırlık süresi ve 14 ila 28 günlük bir iyileşme süresi istediğini söyledi.

48 takımın ve daha fazla maçın yer alacağı 2026 Dünya Kupası'nda neler merak konusu.

YORUM YAZ