MENÜ

ULUSLAR LİGİ'NDE ŞAMPİYON İSPANYA! (ÖZET) Hırvatistan-İspanya maç sonucu: 4-6

UEFA Uluslar Ligi'nin kazananı belli oldu... Hırvatistan ile İspanya kozlarını paylaştı, dev finalin normal süresi ve uzatma anlarında golsüz eşitlik bozulmadı. Seri penaltı atışlarını 6-4 kazanan İspanya şampiyon oldu, Hırvatlar ise turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

ULUSLAR LİGİ'NDE ŞAMPİYON İSPANYA! (ÖZET) Hırvatistan-İspanya maç sonucu: 4-6

2023 UEFA Uluslar Ligi finalinde Hırvatistan ile İspanya karşılaştı. Hollanda'yı uzatmalarda bulduğu gollerle 4-2 deviren Zlatko Dalic yönetimindeki Hırvatistan, finale yükselen ilk ekip olmuştu. Luis de la Fuente'li İspanya da İtalya'yı 2-1 yenerek adını final biletini alan taraf olmuştu.

Haberin Devamı

Dev final beklenilenin aksine temposuz geçti. İlk yarı başladığı gibi golsüz biterken 90 dakika sonunda da eşitlik bozulmadı. 15'er dakikalık iki uzatma devresinden de gol sesi çıkmayınca mücadele seri penaltı atışlarına gitti.

Seri penaltı atışlarında kazanan taraf İspanya oldu. Boğalar 6'da 5 yaparken, Hırvatlar 6'da 4 yaptı ve İspanya Uluslar Ligi şampiyonu oldu. Hırvatistan ise turnuvayı 2. tamamladı.

PENALTI TABLOSU (4-6)

Hırvatistan: Vlasic attı, Brozovic attı, Modric attı, Majer kaçırdı, Perisic attı, Petkovic kaçırdı

İspanya: Joselu attı, Rodri attı, Merino attı, Asensio, Laporte kaçırdı, Carvahal attı

Hırvatistan-İspanya 11'ler:

Hırvatistan: Livakovic, Juranovic, Sutalo, Erlic, Perisic, Brozovic, Luka Modric, Kovacic, Pasalic, Ivanusec, Kramaric

Haberin Devamı

İspanya: Simon, Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba, Rodri, Ruiz, Asensio, Gavi, Pino, Morata

Hollanda'yı deviren İtalya, 3. tamamladı

Yarı final karşılaşmalarını kaybeden takımlar Hollanda ile İtalya, TSİ 16.00'da üçüncülük maçına çıktı, gülen taraf 3-2 ile Gök Mavililer oldu. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi'nde daha önce Portekiz ve Fransa şampiyon olmuştu.

ULUSLAR LİGİNDE ŞAMPİYON İSPANYA (ÖZET) Hırvatistan-İspanya maç sonucu: 4-6

 

YORUM YAZ