MENÜ

Ülker'le geleceğe: Her alanda fırsat eşitliği olmalı

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, kadın futbolunda boy gösterecek yeni yıldızların keşfi ve diğer projelerini anlattı. Buyurgan, “Fırsat eşitliğinin hayatın her alanında sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda, kısacası her alanda etkin şekilde yer almalarını önemsiyoruz” dedi.

Ülker'le geleceğe: Her alanda fırsat eşitliği olmalı

Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığınız iş birliği ile gerçekleştirilen Geleceğin Yıldızları projesinin kapsamı nedir?

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak, yeteneklerini keşfetmek, hayallerini sonuna kadar desteklemek ve U15 Kız Milli Takım havuzuna yeni yetenekler kazandırmak amacıyla TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları projesini şekillendirdik. Projede dünyanın neresinde olursa olsun Milli Takım’da oynama koşullarına sahip 2009-2010-2011 doğumlu çocuklarımıza ulaşmayı hedefledik. ulkeryildizkizlar.tff.org web sitesine yapılan başvurularda, katılımcılar Milli Takım Teknik Direktörleri tarafından belirlenen hareketleri yaparak çektikleri videoları web sitesine yüklemelerini istedik. Çekilen videolar milli takım teknik direktörlerimizin değerlendirmesinden geçti ve 33 yıldız futbolcu adayı bu şekilde belirlendi. Projemiz, seçilen yıldız adaylarımız Riva’da TFF Riva Hasan Doğan Tesisleri’nde kampa girmesiyle proje ilk yılını tamamlayacak. Bizler fırsat eşitliği anlayışının hayatın her alanında güçlenmesi gerektiği düşüncesiyle ülkemiz başta olmak üzere, faaliyette bulunduğumuz tüm coğrafyalarda çalışmalar sürdürüyoruz. Kadınların toplumda, iş yaşamında, sporda, kısacası her alanda etkin şekilde yer almalarını önemsiyoruz.

Haberin Devamı

Projenin ilk senesinde hedeflerinizin neresindesiniz?

İlk senemizde 809 başvuru aldık. Heyecanla U15 Hazırlık Kampı’na katılacak kızlarımızla tanışmayı bekliyoruz. Bu projenin her sene daha da büyüyeceğine yürekten inanıyoruz.

Şirketiniz için spora destek ne ifade ediyor?

Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker olarak uzun yıllardır Türk sporuna pek çok branşta destek veriyoruz. Sporu ve sporcuyu destekleme düşüncesi, kurucumuz Merhum Sabri Ülker’den bu yana her zaman hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. Ülkerspor’la 1993’te başlayan basketbola desteğimiz, futbolda kulüplerle olan iş birliklerimiz, TFF ve Milli Takımlara verdiğimiz destekler, alt yapı projeleri aracılığıyla Türk sporuyla hep iç içeyiz. Spor ve sporcu desteklerimizin yanı sıra 2012 yılında açılan Ülker Spor ve Etkinlik Salonu da Türk sporu ve basketbolu için çok önemli merkezlerden birine dönüştü. TFF’yle ise geçmişte İstanbul U-13 Okullar Ligi, Üniversite Okul İş Birliği, Futbol Okulları, Futbol Şenlikleri gibi birçok alt yapı projesi gerçekleştirdik. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de Futbol Köyleri’ydi. Türkiye Futbol Federasyonu’yla birlikte 9 yılda, 25 ilde 65 futbol köyü düzenledik. Bu projelerle yaklaşık 330 bin çocuğa gerek futbol gerekse kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak eğitimler verdik. Futbol Köyleri’nden yetişen 36 erkek, 44 kız futbolcu milli takımlara seçilme başarısı gösterdi. Aslında Türk sporuna bu kadar uzun süre, istikrarlı şekilde verilen destek kendi içinde bir başarı hikayesi olarak da düşünülebilir. Ülkemizde 2000’li yılların başından itibaren gerek tesisleşme gerek alt yapı gerekse de kulüpler bazında dikkat çekici bir gelişim kaydedildi. Bugün geldiğimiz noktada spor ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörler arasında yer aldığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de spor ekonomisinin şirketlerin katkısıyla ve gelecek başarılarla, ülkemizde gerçekleştirilecek uluslararası önemli organizasyonlarla ekonomik gelişimini hız kesmeden sürdüreceğini öngörüyoruz. 

Haberin Devamı

Spora yaptığınız desteklerin geri dönüşleri nasıl oldu?

Haberin Devamı

Sporu hem tüketicilerimizle güçlü bağlar kurmamızı sağlayan bir araç hem de ülkemizin mutluluğuna, sosyalleşmesine büyük bir katkı sağlayan bir platform olarak görüyoruz. Spora verdiğimiz destekler, Ülker markasının hedef kitleyle gönül bağını korumak ve onlara yakın tutmak adına bizlere önemli fırsatlar sağlıyor.

Türkiye’de spor ekonomisinin gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Ülkemizde 2000’li yılların başından itibaren gerek tesisleşme gerek alt yapı gerekse de kulüpler bazında dikkat çekici bir gelişim kaydedildi. Bugün geldiğimiz noktada spor ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörler arasında yer aldığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de spor ekonomisinin şirketlerin katkısıyla ve gelecek başarılarla, ülkemizde gerçekleştirilecek uluslararası önemli organizasyonlarla ekonomik gelişimini hız kesmeden sürdüreceğini öngörüyoruz.

Haberin Devamı

Gelecekte hangi branşlara destek olmayı planlıyorsunuz?

Bizler konu spor olunca, büyük bir heyecan ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz, Türk sporunun özellikle uluslararası arenada hak ettiği yerlere gelebilmesi adına üzerimize düşen sorumlulukları alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu sorumluluk duygusuyla hareket ederek spora ve sporcuya aralıksız destek vermeyi sürdüreceğiz.

YORUM YAZ