MENÜ

UEFA'dan skandal hakem hakkında sürpriz karar

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan Paris Saint-Germain-Newcastle United maçına damga vuran hakem hakkında UEFA'dan sürpriz bir karar geldi. İşte detaylar...

UEFA'dan skandal hakem hakkında sürpriz karar

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda dün akşam Fransız ekibi Paris Saint-Germain sahasında İngiliz temsilcisi Newcastle United'ı konuk etti.

Haberin Devamı

Bu karşılaşma öncesi oynadığı dört maçta altı puan toplayan Paris Saint-Germain ikinci sırada, dört puan toplayan Newcastle United ise son sırada yer alıyordu.

PSG FAVORİYDİ AMA...

Paris Saint-Germain mücadeleye mutlak favori olarak çıktı, ancak konuk ekip 24. dakikada Alexander Isak'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapttı.

PSG İSTATİSTİKLERİ ALT-ÜST ETTİ

Paris Saint-Germain toplamda 31 şut, 701 isabetli pas, 35 orta ile oynadığı karşılaşmada golü 90+8. dakikada bulabildi. Hakem Szymon Marciniak'ın VAR monitöründen izledikten sonra verdiği penaltıyı Kylian Mbappe topu filelere göndererek skora denge getirdi.

UEFAdan skandal hakem hakkında sürpriz karar

SKANDAL KARAR

Karşılaşmanın 90+8. dakikasında ceza sahasına topla buluşan Ousmane Dembele'nin kale alanına çevirmek istediği top, Newcastle United savunmasında Livramento'nun vücudundan sekerek eline çarptı. Hakem Szymon Marciniak önce oyunu devam ettirdi, ancak daha sonra VAR Tomasz Kwiatkowski'nin uyarısıyla pozisyonu izledi.

Haberin Devamı

Marciniak pozisyonu izledikten sonra sahaya dönerek penaltı noktasını gösterdi. Mbappe'nin vuruşunun ardından skor 1-1'e geldi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

UEFAdan skandal hakem hakkında sürpriz karar

İNGİLİZLERDEN SERT TEPKİ

Hakemin kararı özellikle İngiltere cephesinde tepkiyle karşılandı. Verilen kararın doğru olmadığı ifade edilerek hakem ekibine sert eleştiriler yöneltildi.

UEFA'DAN SÜRPRİZ KARAR

UEFA yaşanan bu gelişmelerin ardından sürpriz bir karar aldı. VAR Hakemi Tomasz Kwiatkowski bu akşam oynanacak Real Sociedad - Salzburg maçında da görev yapacaktı, ancak UEFA hakemi görevden aldı. Bu karşılaşmada Alman Hakem Marco Fritz, VAR olarak görev yapacak. AVAR'da ise Alper Ulusoy yer alacak.

Kwiatkowski, İstanbul'da Manchester City ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde de VAR olarak görev yapmıştı.

UEFAdan skandal hakem hakkında sürpriz karar

YORUM YAZ