MENÜ

UEFA'dan önemli final açıklaması

UEFA'nın bir numaralı ismi Aleksander Ceferin, Şampiyonlar Ligi finali hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Finaller hakkında konuşan Ceferin tartışma yaratma olasılığı olan bir ihtimalden bahsetti.

UEFA'dan önemli final açıklaması

10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini tüm dünya sabırsızlıkla bekliyor. Uzun süredir İstanbul'da oynanacak olan final bir türlü dış etkenlerden dolayı oynanamamıştı.10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini tüm dünya sabırsızlıkla bekliyor. Uzun süredir İstanbul'da oynanacak olan final bir türlü dış etkenlerden dolayı oynanamamıştı.

2020'DEN SONRA GELİYOR

İlk olarak İstanbul'da 2005 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi finali tarihin en iyi finalleri arasında yer almıştı. Aradaki 15 yıllık sürede 2009 yılında UEFA Avrupa Ligi finali Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda, 2019 UEFA Süper Kupa Finali Vodafone Park'ta oynanmıştı.

Pandemiden önce 2020 Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'da oynanacağı açıklanmıştı. Covid-19 pandemisiyle beraber Şampiyonlar Ligi apar topar Lisbon'a alınmış ve Temmuz ayında çeyrek finalden itibaren turnuva tek maçlık eleme şeklinde oynanmaya başlamıştı.

2021 Şampiyonlar Ligi finalinin de İstanbul'da oynanacağı belirtilirken maça kısa bir süre kala tekrar pandemiden dolayı Porto'da Dragao Stadyumu'na alınmıştı. 

Daha sonra 2023 yılına alınan final 2022'de Paris'te oynandı.

ABD'DE OYNATABİLİRİZ

Finallerin oynandığı yer hakkında açıklamalar yapan Ceferin 2026'dan itibaren finalin ABD'de oynanabileceğini söyledi. Ceferin'in açıklamaları şu şekilde;

"Bunu tartışmaya başladık. Final bu yıl İstanbul'da, 2024'te Londra'da ve 2025'te Münih'te. O zaman göreceğiz. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde futbol son derece popüler. Amerikalılar en iyisini elde etmek için çok büyük paralar ödüyorlar. Tıpkı basketbol severlerin NBA'i takip etmesi gibi Avrupa futbolunu takip edecekler."

Haberin Devamı

Egemen Çidar

YORUM YAZ