MENÜ

UEFA'dan EURO 2032 için Türkiye sürprizi! Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

Dört yılda bir düzenlenen ve Avrupa'da ülkeler arasında en önemli turnuva olan Avrupa Şampiyonası'nın geleceği için çalışmalara başlandı. Gelecek sezon Almanya'da oynanacak olan Euro 2024 heyecanla beklenirken ülkeler Euro 2028 için de çalışmalara başladı. Euro 2028'in nerede oynanacağı Eylül ayında belli olacakken Euro 2032 için de önemli bir iddia gündeme geldi.

UEFA'dan EURO 2032 için Türkiye sürprizi! Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

Uzun zamandır ev sahipliği yapmak istediği Avrupa Şampiyonası için Türkiye'nin 2028 adaylığı devam ederken Euro 2032 için de 2028 sonucuna göre aday olması bekleniyor. Daha önce önemli finallere ev sahipliği yapan Türkiye 2013'te de FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştı.

Haberin Devamı

2028 İÇİN ADAY

Henüz Euro 2028'in nerede oynanacağı belli değilken İngiltere ve Türkiye aday ülkelerden biri. Daha önce İspanya, Portekiz, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan'ın aday olması beklenirken, ülkeler resmi olarak başvuru yapmamıştı. İngiltere ve Türkiye adaylık konusunda finale kalan iki ülke olmuştu. UEFA'dan nasıl 2028 için nasıl bir karar çıkacağı merakla beklenirken kararın Eylül ayında verilmesi bekleniyor.

UEFAdan EURO 2032 için Türkiye sürprizi Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

ÖNEMLİ MAÇLARA EV SAHİPLİĞİ

Daha önce 2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapan Türkiye, 2009 yılında da Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda UEFA Finali'ne ev sahipliği yapmıştı. 2019 yılında da Beşiktaş'ın stadında UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapan Türkiye 18 yıl aradan sonra bu sezon tekrar Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Manchester City ve Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

UEFA'DAN BOMBA PLAN: TÜRKİYE, İTALYA İLE ORTAK DÜZENLESİN

Son olarak İtalyan basınından La Repubblica'nın yaptığı habere göre UEFA, Euro 2032'nin Türkiye ve İtalya'nın ortak bir şekilde organizasyonu düzenlemesini değerlendiriyor.

UEFAdan EURO 2032 için Türkiye sürprizi Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

HER ÜLKEDEN ALTIŞAR STADYUM: AÇILIŞ İSTANBUL, FİNAL ROMA'DA

Türkiye'de stadyumların hazır olmasıyla beraber İtalya'da da yeni stadyumların yapılması planlanıyor. Her ülkeden altı stadyum belirlenmesi beklenirken toplamda 12 stadyum olması planlanıyor. Açılış maçının İstanbul'da olup finalin de Roma'da oynanması ihtimaller arasında.

UEFAdan EURO 2032 için Türkiye sürprizi Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

DAHA ÖNCE 3 KEZ ÜLKELER ORTAK DÜZENLEDİ

Avrupa Şampiyonası'nda daha önce üç kez iki ülkede ortaklaşa düzenlendi.

2000 Belçika-Hollanda
2008 Avusturya-İsviçre
2012 Polonya-Ukrayna

2026 Dünya Kupası da ABD, Meksika ve Kanada olmak üzere üç ülkede düzenlenecek. Yaşanan gelişmeler doğrultusunda UEFA'nın nasıl bir karar vereceği Ekim ayında belli olması beklenirken turnuvanın hangi ülkelerde oynanacağı merak konusu.

Egemen Çidar - FANATİK DIŞ HABERLER

UEFAdan EURO 2032 için Türkiye sürprizi Avrupa ülkesiyle ortak turnuva

YORUM YAZ