MENÜ

UEFA'dan depremzedeler için 200 bin Euro yardım

UEFA, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için ilk etapta 200 bin Euro yardım yapacağını duyurdu. Ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak tüm kulüp müsabakalarında depremde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

UEFA'dan depremzedeler için 200 bin Euro yardım

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde ciddi hasarlara sebep olan depremlerde, aralarında sporcular, antrenörler ve yöneticilerin de bulunduğu futbol, basketbol, voleybol, güreş, atıcılık gibi branşlarda birçok spor insanı hayatını kaybetti.
10 şehirde çok sayıda spor kulübünün etkilendiği depremlerde, Yeni Malatyaspor forması giyen kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan, Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ekibi Kahramanmaraş İstiklal Spor'da oynayan Taner Kahriman, Hakan Doğan ve Saruhan Bolat, İskenderunspor'da teknik ekipten Halil İbrahim Ölmez ile 18 Yaş Altı Takımı'nın sporcusu Burak Duraltı hayatını kaybetti. Onvo Hataysporlu oyuncu Verda Demetgül, Hatayspor malzemecisi Onur Akdeniz ve Kadınlar 3. Lig ekibi Şanlıurfa Gençlikspor Antrenörü Mustafa Abak ile eşi Hacer Abak da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Voleybol camiasında da acı büyük

Voleybol camiasından da çok sayıda isim hayatını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde, TVF Kadınlar 1. Ligi B Grubu'nda mücadele eden Gaziantep temsilcisi Merinos Voleybol'un smaçörü Betül Çoban Çakır ve voleybolcu eşi Bedrettin Çakır, TVF Erkekler Voleybol 2. Ligi 6. Grup ekibi Malatya BBSK'dan Mehmet Can Ağırbaş, Murat Çiloğulları, Resul Gün, Görkem Can Gündüz ve Tunahan Yıldız, Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulübü’nden Bedir Terlik ve Hasan Ekşi, Alpedo Kahramanmaraş Voleybol Yardımcı Antrenörü Ümit Can Doğan ile Kıbrıs’tan Adıyaman’a gelen Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişi hayatını kaybetti.

Diğer spor branşlarından da çok sayıda isim meydana gelen depremlerde hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

9 güreşçi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcularının kaldığı binanın yıkılması sebebiyle enkaz altında kalan güreşçilerden Ahmet Taş, Mehmet Eskisarılı, Ali Gürsoy, Eray Şimşek, Halil İbrahim Erdine, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı ve Ahmet Durman ve Aslan Ekiz vefat etti. Kahramanmaraş TOHM atıcılık sporcusu Sefa Bayraktar, Antakya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erhan Önal, Türkiye Binicilik Federasyonu sporcusu Semanur Baysal ve Turgutlu Belediyesi e-spor oyuncusu Gizem Harmankaya da hayatını kaybetti.

Öte yandan Hatayspor'da enkaz altında kalan Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut ile Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Çankaya Üniversitesi'nin milli basketbolcusu Nilay Aydoğan'ı kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Premier Lig'den 1 milyon sterlin bağış

Kahramanmaraş Pazarcık'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından kısa süre sonra da 7.6 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş ve 10 ilimiz de bu doğal afette sarsılmıştı. Yaklaşık 100 bin insanımızı etkileyen depreme Avrupa ve dünyadan bir çok destek gelirken son olarak Premier Lig de depremzedeler için destek olacaklarını açıkladı.

Premier Lig'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Premier Lig, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin ölümüne neden olan yıkıcı depremlerden derin üzüntü duyuyor. Lig, insani yardımı doğrudan ihtiyacı olanlara ulaştırmak için Afet Acil Durum Komitesi'ne (DEC) 1 milyon sterlin bağış yapacak. Ayrıca hayatını kaybeden ya da bu trajik olaylardan etkilenenlere saygı göstergesi olarak Premier Lig oyuncuları ve hakemleri bu hafta sonu maçlarda siyah kol bandı takacaklar.

Haberin Devamı

Taraftarlar ayrıca DEC'in( Afet Acil Durum Komitesi) Türkiye-Suriye deprem çağrısına bağışta bulunabilirler.

 UEFA DA KAYITSIZ KALMADI

UEFA, bugün depremzedeler için ilk etapta 200 bin Euro yardım yapacağını açıkladı. UEFA, ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak tüm kulüp müsabakalarında depremde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Haziran ayında İstanbul'da yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında da ek bağış toplama etkinlikleri düzenleneceği de belirtildi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "UEFA bu bağışı, bu korkunç trajediye acil insani müdahaleyi desteklemek için yapıyor" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ