MENÜ

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Manchester City ile Inter arasında İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ndeki kusursuz organizasyondan kaynaklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

İstanbul'da düzenlenen Manchester City ile Inter arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin organizsasyonuna ilişkin olumlu izlenimler dikkat çekiyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de final öncesi görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a final sonrası da organizasyondan kaynaklı teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

FİNAL ÖNCESİ GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino ile UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'i ayrı ayrı kabul etmişti. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde yapılan görüşmelerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de yer almıştı.

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, futbolun tüm dünyadaki birleştirici gücüne vurgu yaparak Türkiye'nin spor alanındaki her organizasyonu başarıyla yerine getirecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etmişti. Erdoğan ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin en güzel şekilde gerçekleşmesi için yoğun ve yakın bir şekilde çalışan UEFA Başkanı Ceferin'i ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi kutlamıştı.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür

Final öncesi Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonlarında çok deneyimli ve başarılı bir ülke olduğunu kaydeden Ceferin, "Şampiyonlar Ligi finalimizin ev sahipliği için başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Başarılı organizasyonun yanı sıra güvenlik tedbirleri de üst düzeyde. Tüm futbolseverler İstanbul'da kendini güvende hissederek final heyecanını yaşıyor" ifadelerini kullanmıştı.

MAÇI BİRLİKTE TAKİP ETTİLER

Manchester City ile Inter arasındaki Şampiyonlar Ligi Finali'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; FIFA Başkanı Gianni Infantino ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile birlikte takip etmişti.

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da final mücadelesini tribünlerden takip eden isimler arasındaydılar. 

CEFERIN'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, geçtiğimiz cumartesi günü Manchester City ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Finali’ndeki kusursuz organizasyon nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte dev mücadeleyi stadyumdan izleyen Ceferin, mücadele öncesindeki kusursuz güvenlik tedbirleri ve Türk emniyet birimlerinin başarılı işbirliği sayesinde, organizasyonu zaman çizelgesine bağlı kalarak gerçekleştirdiklerini aktardı. Ceferin, geçtiğimiz yıl Real Madrid ile Liverpool arasında oynanan maç öncesi yaşananları işaret ederek, Türkiye’de en küçük bir sorun dahi yaşamadıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Ceferin’den Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür

Ceferin, UEFA’nın Türkiye’nin ev sahipliğinden çok memnun kaldığını, uygun çalışma koşullarını sağladığı için Türk hükümetine müteşekkir olduklarını ileterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

FANATİK ÖZEL | Umut Eken

YORUM YAZ