MENÜ

U20 Dünya Kupası 2013'te Türkiye'de

Türkiye, FIFA'nın ikinci büyük organizasyonuna ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Hedef; bu turnuvayı en iyi şekilde düzenleyip, Euro 2020 gibi daha büyük hayalleri gerçekleştirebilmek.

U20 Dünya Kupası 2013'te Türkiye'de

FIFA, 2013’te düzenlenecek 20 Yaşaltı Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkını Türkiye’ye verdi. Birleşik Arap Emirlikleri ve Özbekistan’la bu turnuva için son elemeye kalan Türkiye Futbol Federasyonu, ilk kez böyle önemli bir organizasyonu gerçekleştirecek. Son olarak Euro 2016’yı Fransa’ya kaptıran Futbol Federasyonu, bu Dünya Kupası’nı başarılı bir şekilde düzenleyebileceğini göstererek, 2020’deki Avrupa Şampiyonası’nı ülkemize getirmeye çalışacak. 2013’ün yaz aylarında yapılması planlanan 20 Yaşaltı’nda 24 takım yer alacak. Türkiye finallere, ev sahibi olarak direkt katılacak.

10 kentimiz önerildi
52 maçın oynanması için FIFA’ya Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon kentleri önerilmişti. Bununla ilgili son kararı ise FIFA verecek. En son 2005’te katıldığımız organizasyonda Milli Takımımız, Hollanda’daki turnuvada 2. tura kadar yükselmişti. 2 yılda bir düzenlenen Dünya Kupası’nın ev sahipliğini, bu yıl Kolombiya üstlenecek.

Haberin Devamı

Geleceğin yıldızları burada

1977'de ilk olarak Tunus'ta düzenlenen ve daha önce FIFA Dünya Gençlik Şampiyonası ismi ile bilinen bu turnuva, her iki senede bir dünyanın en iyi 24 genç takımını bir araya getiriyor.

Maradona’dan Messi’ye dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsi kendilerini ilk kez, bu kupada gösterme şansı buldu. Ayrıca 2013’teki organizasyonun da, Türkiye’ye 300 milyon Dolar kazandırması ve yeni iş imkanlarının doğması bekleniyor.

'Tüm Türkiye kazandı'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, U20 Dünya Kupası ev sahipliği hakkının elde edilmesinin sportif, ekonomik ve tanıtım anlamında tarifsiz katkıları olacağını söyledi.

Özgener, “2013’te, şimdiye kadar düzenlenen en mükemmel U20 Dünya Kupası’nı düzenleyeceğiz” diye konuştu. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de, “Geleceğin yıldızlarını tüm dünya, Türkiye’de izleme fırsatı bulacak” yorumunu yaptı.

EV SAHİPLİĞİ

Kaçırdıklarımız
Euro 2008
Euro 2012
Euro 2016

Şimdiki Hedefimiz

Euro 2020

YORUM YAZ