MENÜ

Türkiye'den ayrılanlar ne kadar ücret alıyorlar?

Türkiye'de cenneti yaşayan ve ücretleri tavan yapan yabancı futbolcular, ülkeden ayrılmalarıyla fiyat kırdı. Maaşlarında büyük düşüşler yaşayan yıldızlar, çok daha az paralara top peşinde koşturmaya devam ettiler.

Türkiye'den ayrılanlar ne kadar ücret alıyorlar?

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, eski takımı Corinthians ile anlaştı. Brezilya basını oyuncunun yıllık yaklaşık 1.6 milyon euro alacağını duyurdu. Deneyimli orta saha oyuncusunun kazancı, ülkesine dönmesinin ardından azaldı. Cristian’ın ücretindeki düşüş, son dönemde Türkiye’den ayrılan bazı futbolcular göz önünde bulundurulduğunda hiç de sürpriz olmadı. Zira Süper Lig kulüplerinde iyi sözleşmelere imza atan isimler, Türkiye’den sonraki duraklarında ücretlerinde büyük azalmalarla karşı karşıya geldiler. Türkiye’de kazandıkları paralarla adeta cenneti yaşayan yıldızlar, ülkeden ayrılmalarının ardından ise gerçeklerle (!) yüz yüze gelmek zorunda kaldılar. Birçok futbolcu Türkiye’de kazandığının çok altında rakamlarla, yeni takımlarında yeni sözleşmelere imza attı.

BeşiktaşHugo Almeida’nın geçtiğimiz aylarda İtalyan Cesena takımına attığı imza ile de dikkat çeken bu düşüş Cristian ile de sürdü.

Almeida’nın düşüşü Beşiktaş’ta yıllık 2.2 milyon euro kazanan Portekizli futbolcu, Cesena’ya 400 bin euro artı 250 bin euro kümede kalma primi karşılığında imza attı, son yıllardaki hemen her futbolcu gibi Türkiye’dekinden daha az kazanca evet dedi. Fenerbahçe’de kariyerinin en yüksek ücretini kazanan, yıllık 3 milyon euro alan Daniel Güiza, Getafe’de yıllık 1.3 milyon euro alırken, şimdiki durağı Cerro Porteno’da ise bu ücret iyice düşerek 700 bin euroya geriledi.

Albert Riera
Galatasaray 3 milyon euro
Udinese 550 bin euro

Cristian
Fenerbahçe 2.2 milyon euro
Corinthians 1.6 m euro

Quaresma
Beşiktaş 3.7 milyon euro
Porto 600 bin euro

Almeida
Beşiktaş 2.2 milyon euro
Cesena 400 bin euro

Simao Sabrosa
Beşiktaş 2.5 milyon euro
Espanyol 800 bin euro

Elmander
Galatasaray 1.8 milyon euro
Brondby 800 bin euro

Daniel Guiza

Fenerbahçe 3 milyon euro
Cerro Porteno 700 bin euro

Harry Kewell
Galatasaray 1.8 milyon euro
Melbourne Victory 1.1 milyon euro

Henri Bienvenu
Fenerbahçe 1 milyon euro
Troyes 350 bin euro

Marc Janko
Trabzonspor 1.5 milyon euro
Sydney FC 900 bin euro

Pawel Brozek
Trabzonspor: 400 bin euro
W.Krakow: 150 bin euro

Glowacki

Trabzonspor: 600 bin euro
W.Krakow: 120 bin euro

Roberto Hilbert
Beşiktaş: 1 milyon 350 bin euro
Leverkusen: 500 bin euro

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ