MENÜ

Türkiye, ülke puanı sıralamasında adım adım 9. sıraya!

Temsilcilerimizin gösterdiği performanslarla 10. sıraya kadar yükselen Türkiye, bir üst sıramızda yer alan İskoçya’ya iyice yaklaştı. Eğer bu performansı sürdürmeye devam edersek, grup aşamasına gelene kadar 9. sıraya yükselebiliriz!

Türkiye, ülke puanı sıralamasında adım adım 9. sıraya!

Türkiye, geçtiğimiz yıllarda üst üste gelen kötü sonuçların ardından UEFA ülke puanı sıralamasında da bir hayli gerilemişti. Fakat bu sezon Avrupa’da mücadele eden temsilcilerimiz, sergiledikleri performans ile yeniden ülkemizi yukarı taşımayı başardı. Geçtiğimiz haftalarda 10. sıraya yükselen Türkiye, bu sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Eğer sezonu bu sırada tamamlarsak 2 sene sonra lig şampiyonumuz, doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan katılacak.

Haberin Devamı

Türkiye, ülke puanı sıralamasında adım adım 9. sıraya

GALATASARAY'IN PERFORMANSI ÖNEMLİ

Bu arada üst üste gelen galibiyetlerin ardından Türkiye, sıralamada gözünü 9. sıraya dikti. 9. sıra ve 10. sıra arasında bir fark olmamasına rağmen üst sıralara tutunup, istikrarı yakalamak ülkemiz açısından önemli olacak. Türkiye’nin şu anda puanı 30.850. Önümüzdeki İskoçya’nın ise 31.650. Mevcut sonuçlara göre grup maçlarına geçilirken, ülkemizin 9. sıraya çıkma ihtimali bir hayli yüksek. Temsilcilerimizin, rövanş maçlarında alacağı galibiyetlerin yanında Galatasaray’ın gösterdiği performans da bir hayli belirleyici olacak. Çünkü Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi’nde gruplara katılması halinde hanemize bin bonus puan yazdıracak.

Türkiye, ülke puanı sıralamasında adım adım 9. sıraya

İSKOÇYA'DAN SONRA BELÇİKA VAR

Bu gelişmenin yaşanması demek, eğer şartlarımız istediğimiz şekilde gelişirse 9. sıraya yükselmemiz demek olacak. Ayrıca sezon içerisinde 9. sıraya yükseldikten sonra Belçika ile aramızdaki puan farkını kapatmak ve 8. sıraya yükselmek için mücadele etmeye başlayacağız.

Haberin Devamı

Mertcan Polat

Türkiye, ülke puanı sıralamasında adım adım 9. sıraya

YORUM YAZ