Türkiye Futbol Federasyonu'ndan uyuşmazlık sempozyumu

’Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar’ sempozyumu, TFF tarafından Riva’da gerçekleştirildi. Başkan Mehmet Büyükekşi, “TFF tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir sempozyumla dünyanın en iyi spor hukukçularına ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan uyuşmazlık sempozyumu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) koordinatörlüğünde ’Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar’ sempozyumu düzenlendi.

Haberin Devamı

Seminerin açılış töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Frans De Weger gibi önemli isimler birer konuşma yaptı. Spor hukukunda Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Büyükekşi, “Futbol sektörünün gelişmesiyle kulüpler ve futbolcular arasındaki uyuşmazlıkların arttığını görmekteyiz. Uluslararası uyuşmazlıklarda FIFA Uyuşmazlık Çözüm kurullarının rolü gibi yerel düzeyde de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun önemli bir rolü var. Diğer kurullarımızın yanı sıra Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyelerinin belirlenmesinde çok önemli kriterler getirdik” dedi.

'FAYDALI OLACAKTIR'

Konuşmasının devamında Büyükekşi, “Kurul üyelerinin en az 10 yıl mesleki tecrübeye sahip olması, en az bir üyenin hakimlik veya savcılık alanında mesleki tecrübesi bulunması ve en az bir üyenin öğretim görevlisi olması gibi kriterlerimiz var. Üyelerin tarafsız ve bağımsız olması gibi önemli kurallara yer verdik. TFF tarihinde eşi ve benzeri olmayan bir sempozyumla dünyanın en iyi spor hukukçularına ev sahipliği yapıyoruz. Sempozyumun son derece faydalı olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ