MENÜ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: İşte liglerin başlayacağı tarih

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı... Büyükekşi liglerin başlama tarihini açıklarken, Halil Umut Meler ile ilgili hakemliği bırakma iddiasını da yanıtladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: İşte liglerin başlayacağı tarih

11 Aralık akşamı Ankara'da oynanan Ankaragücü - Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca ve beraberindeki bazı kişiler Hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunmuştu. 37 yaşındaki hakem hastaneye kaldırılırken, Faruk Koca ve beraberindekiler tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Olayın ardından Türkyie Futbol Federasyonu, liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıklamıştı. TFF'de bugün yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İşte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamaları:

"Öncelikle hepinizi TFF ve şahsım adına selamlıyorum. Halil Umut Meler bizim için sadece hakem değil, uluslararası arenada gurur duyduğumuz bir hakemimiz. İyi bir aile babası ve iyi bir insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey hakemimiz tekmelenirken çekilen fotoğraftan daha fazla birşey söyleyemez.

Büyükekşi: Hakemlerimize yapılacak hiçbir saldırıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimiz

11 Aralık pazartesi akşamı oynanan Ankaragücü - Rizespor maçının ardından yaşananlar kabul edilemez. Saha içinde ya da saha dışında yaşanabilecek benzeri bir olaya sıfır tölerans göstereceğimizi, hakemlerimize yapılacak hiçbir saldırıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimiz hatırlatır aldığımız kararları bilginize sunmak istiyoruz.

Haberin Devamı

İlk andan itibaren yakından ilgilenen ve talimatlar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Olayla ilgili hızlı bir şekilde harekete geçen bakanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Reformlar yaparak bütün konulara müdahil olmaya başladık. İlk göreve geldiğimiz gün nasıl tek vücut olduysak bugün de kısır tartılmaları bir kenera bırakıp tek vücut olma zamanı. Yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır, yapmaya devam edecektir. PFDK yarın gereğini yaparak perşembe günü de kararını açıklayacaktır.

Devre arasında gerekli değişiklikleri yapma kararı aldık. Mevcut cezalara ek olarak ilave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz.

RTÜK ile yaptığımız iş birliği de artarak devam edecektir. Bugün aldığımız kararla 19 Aralık salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır."

19 Aralık itibaren ligin 17’nci hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18’inci haftasındaki Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tarihi değişmemiş oldu.

HALİL UMUT MELER AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'in düdüğünü asma iddilarıyla ilgili olarak, başarılı hakemin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapmasını beklediklerini ifade ederek, "Böyle birşey söz konusu değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

BU HAFTA OYNANACAK MAÇLARIN TARİHİ BELLİ OLDU

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu hafta sonu oynanacak maçların 10 Ocak'a ertelendiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı: İşte liglerin başlayacağı tarih

YORUM YAZ