MENÜ

Ali Düşmez, yeniden Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı'na seçildi

Ankara’da yapılan 19. Olağan Genel Kurulunda Ali Düşmez, 703 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Ali Düşmez, yeniden Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı'na seçildi

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun geçen hafta sonu Ankara’da yapılan 19. Olağan Genel Kurulunda Ali Düşmez, 703 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Haberin Devamı

Divan Başkanlığını Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ın yaptığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda toplanan Genel Kurul’a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılarak bir konuşma yaptı.

Osman Aşkın Bak yaptığı konuşmada, kendisinin de amatör spor camiasının içinden geldiğini ifade ederek, amatör spora olan desteklerinin devam edeceğini; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da her zaman amatör spor camiasının yanında olduğunu söyledi.

1980 yılında kurulan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunda 81 ildeki Amatör Spor Federasyonları üye olarak yer alıyor. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına delegelerin tamamı tarafından tek aday olarak gösterilen İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“TASKK olarak amatör sporun tüm paydaşları ile yakın işbirliği içinde olmaya özen gösteriyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere, Türkiye Futbol Federasyonu, diğer spor federasyonları ve spor taban birlikleri ile sürekli iletişim ve işbirliği halindeyiz. Amatör sporun gelişmesi ve tabana yayılması için bugüne kadar yaptığımız çalışmalara, bu dönemde yenilerini de ekleyeceğiz. Amatör sporun tesisleşmesi ve müsabaka standartlarının artırılması konusunda aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Amatör sporcular, kulüpler ve spor insanlarının daha iyi şartlarda faaliyet göstermeleri için her türlü desteği dün olduğu gibi, bugün de vereceğiz.”

Haberin Devamı

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına seçilen İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Düşmez ayrıca bu yıl, EUFA’ya Amatör Kurulu üyesi olarak seçildi.

81 ilden toplam 703 delegenin katıldığı TASKK 19. Olağan Genel Kuruluna aralarında Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, Düzce Ticaret Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım’ın da olduğu bir çok STK temsilcisi konuk olarak yer aldı.

 

 

YORUM YAZ