MENÜ

Türkgücü Münih, Almanya 3. Ligi'nden çekildi

Almanya'nın 3 profesyonel liginden biri olan 3. Lig'de mücadele eden Türkgücü Münih kulübü bugün yayınladığı bildiriyle ligden çekildiğini açıkladı.

Türkgücü Münih, Almanya 3. Ligi'nden çekildi

Uzun süreden beri mali krizle boğuşan ve kulübe yeni yatırımcı arayan kulüp, Türk yatırımcı Hasan Kıvran'ın desteğini çekmesinin ardından mali zorluklar yaşamaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada yalnızca yeni bir yatırımcı bulunmasıyla kulübün yoluna devam edebileceği bir noktaya gelindiğini ancak şu ana kadar harcanan yoğun çabalara karşın bu durumun gerçekleşmemesiyle sezon sonuna kadar ödeme yapmanın mümkün olmadığının görüldüğü için ligden çekilme kararı alındığı belirtildi.

11 puanı silinmişti

Mali gereklilikleri karşılayamadığı için federasyon tarafından 11 puanı silinen Münih kulübü küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına rağmen mücadelesine devam etmişti. Ancak ödemeleri durmasıyla kulüp ligden çekilmek zorunda kaldı. Bununla birlikte statü gereği Türkgücü'nün tüm maçları oynanmamış kabul edilecek ve kazanan takımların puanları silinecek. (Ajansspor)

YORUM YAZ