MENÜ

Türk hakemleri için sürpriz talip! TFF'ye mektup gönderildi

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili gelişmeler devam ederken Türk hakemlerine sürpriz bir talip çıktı. Hatta TFF'ye ilgi mektubu da gönderildi. İşte detaylar...

Türk hakemleri için sürpriz talip! TFF'ye mektup gönderildi

Türk hakemlerine talip var... Kamuoyunda çok eleştirilen, kararları takdir görmeyen Türk hakemleri, UEFA tarafından Avrupa arenasında da görevlendiriliyor. UEFA gözlemcileri tarafından iyi notlar alan hakemlerimiz, Türkiye'de ise taraftarlar nezdinde değer görmüyor.

Haberin Devamı

Türk hakemleri için sürpriz talip TFFye mektup gönderildi

Dünya basınına da yansıdı

Son olarak MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının son düdüğüyle yaşananlar gündeme damga vurmuştu. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindekilerin karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırması dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

Türk hakemleri için sürpriz talip TFFye mektup gönderildi

Ligler 19 Aralık'ta yeniden başlayacak

Art arda açıklamalar gelirken Koca'ya tepki, Meler'e destek yağmıştı. Koca ve yanındakiler tutuklandı, Meler de iki günlük tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu. TFF daha önce olayın sıcaklığıyla liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıklamıştı ancak bugün de Başkan Mehmet Büyükekşi, 19 Aralık'ta liglerin yeniden başlayacağını duyurdu.

Türk hakem ataması mümkün

Tüm bu gelişmelerle birlikte Türk hakemleri için de olay bir haber gündeme düştü. Portekiz Futbol Federasyonu, Halil Umut Meler'e saldırının ardından Portekiz'deki lig maçlarına Türk hakem atamanın mümkün olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Türk hakemleri için sürpriz talip TFFye mektup gönderildi

Henüz cevap verilmedi

Kararla ilgili mektubun da TFF'ye gönderildiği öğrenildi. TFF'nin ise bu teklife ne cevap vereceği merak konusu. Bilindiği üzere bir süredir kamuoyunda da Türk futboluna yabancı hakemlerin getirilmesi konuşuluyor.

'Maç tempolarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla...'

Portekiz Futbol Federasyonu Hakem Kurulu Başkanı Fontelas Gomes, Türk mevkidaşına gönderdiği mektupta,  "Türkiye Ligi maçlarının bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını göz önünde bulundurarak, FPF CA'nın Türk hakemlerini desteklemek ve maç tempolarını sürdürmelerini  sağlamak amacıyla, Birinci Ligimizde hakemlik yapmak üzere Türk uluslararası hakemleri atamaya hazır olduğunu bildirmek isterim" dedi.

Zarar veriyor

Fontelas Gomes, Ankaragücü başkanının Halil Umut Meler'e yönelik saldırısının ‘kınanması ve reddedilmesi gerektiği ve olayın sadece futbola değil, hakemliğe de yadsınamaz bir zarar verdiğini’ belirtti.

Türk hakemleri için sürpriz talip TFFye mektup gönderildi


Çakır en büyük örnek

Hatırlanacağı üzere Cüneyt Çakır da 2019'da Suudi Arabistan'da maç yönetmişti. Hatta Türk futbolunun kariyer olarak en başarılı hakemlerinden biri olan Çakır aktif görevine son verdikten sonra Gürcistan Futbol Federasyonu'nda hakem komitesi başkanı olarak göreve başlamıştı.

Haberin Devamı
Büyükekşi: Hakemlerimize yapılacak hiçbir saldırıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimiz

Türk hakemleri için sürpriz talip TFFye mektup gönderildi

YORUM YAZ