MENÜ

Transfer yasağı almışlardı! Cezanın kaldırıldığı duyuruldu

Anadolu takımlarının her geçen gün kötüye giden ekonomisi, gelecek sezona kâbus gibi bir başlangıca neden olabilir. Öyle ki 5 Süper Lig, bir de 1.Lig ekibine FIFA’dan uzun dönemli yasaklar gelmişti. O takım cezasının kaldırıldığını açıkladı.

Transfer yasağı almışlardı! Cezanın kaldırıldığı duyuruldu

FIFA’nın dün yayınladığı son listeye göre tam 5 Süper Lig ve 1 alt lig takımına transfer yasağı geldi. Geçen hafta Antalyaspor, Konyaspor ve Ankaragücü’nün yer aldığı listeye bu hafta Adana Demirspor ile Kayserispor da eklenmişti. Listeye dahil olan bir diğer kulüp ise 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor olmuştu.

Haberin Devamı

Milyonlarca Euro...

Kulüplere verilen transfer yasaklarının dönem olarak süreleri açıklanırken Adana Demirspor’un 3, Antalyaspor’un süresiz, Konyaspor’un 3, Ankaragücü’nün 3, Kayserispor’un süresiz, Eyüpspor’un ise 3 dönem transfer yapmalarına engel konulmuştu. Yasakların kaldırılması için milyonlarca Euro’yu bulan dosyaları kapatmak adına kulüpleri sezon sonunda hayli zorlu bir dönem bekliyor.

Samsun’un cezası ertelendi

9 yıl aradan sonra Süper Lig’e dönen Samsunspor’un da cezası ertelenmişti. Yeni dönemle beraber Karadeniz ekibi de 3 yıl boyunca transfer yapamayacak. FIFA’ya giden yeni dosyalarla beraber bu rakamın artması bekleniyor. Bursaspor, Eskişehirspor gibi koca çınarların uçuruma yuvarlandığı Türk futbolunda ekonomik açıdan daha zorlu günler pek uzak değil.

Haberin Devamı

Ancak bugün Eyüpspor, taraftarına müjdeyi verdi. Eflatun-Sarılılar'dan yapılan açıklamalada transfer yasağının kaldırıldığı duyuruldu.

İşte İstanbul ekibinin yaptığı açıklama:

Kulübümüz tarafından Jakhongir Urozov'un bir önceki kulübü Bunyodkor Kulübü'ne transfer sözleşmesinden kaynaklanan 100.000 Euro transfer bedeli taksitine ilişkin borç bugün itibariyle ödenmiş olup, konulan transfer yasağı kaldırılmıştır.

Transfer yasağı almışlardı Cezanın kaldırıldığı duyuruldu

YORUM YAZ