MENÜ

Tottenham - Liverpool maçındaki skandal hatanın VAR kayıtları yayınlandı!

İngiltere Premier Lig'in 7. haftasında Tottenham, sahasında ağırladığı Liverpool'u 2-1 mağlup ederken konuk ekibin 34. dakikada öne geçmesini sağlayacak golündeki skandal VAR hatası gündem yaratmıştı. Hakemlerin yönetim organi PGMOL, yaşanan hataya ilişkin VAR kaydını yayınladı.

Tottenham - Liverpool maçındaki skandal hatanın VAR kayıtları yayınlandı!

İngiltere Premier Lig'in 7. haftasında Tottenham - Liverpool maçında skandal bir hakem hatası yaşanmıştı. Kabul edilen bu hataya ilişkin VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberin Devamı

LIVERPOOL'U ÖNE GEÇİRECEK GOL İPTAL EDİLMİŞTİ

Liverpool, Tottenham deplasmanında 34. dakikada Luis Diaz ile golü bulmuştu. Mohamed Salah'ın ara pasına hareketlenen Kolombiyalı oyuncu, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşla deplasmanda takımını öne geçirecekti fakat ağlara giden top, yan hakemin bayrağı ile ofsayt değeri kazanmamıştı. Ofsayt olmayan pozisyonda VAR'ın müdahalesi ise bir yanlış anlaşılma ile hataya yol açtı.

Tottenham - Liverpool maçındaki skandal hatanın VAR kayıtları yayınlandı

PGMOL HATAYI KABUL ETMİŞTİ

Mücadelenin ardından hakemlerin yönetim organı PGMOL, Luis Diaz'ın golünün verilmemesini açık ve bariz bir hata şeklinde yorumladı. Bununla ilgili bir açıklama gerçekleştiren PGMOL, golün VAR müdahalesiyle verilmesi gerektiğine ama bunun olmadığını belirtirken hatanın nedenlerine ilişkin detaylı bir incelemenin gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

Haberin Devamı

VAR KAYITLARI AÇIKLANDI

PGMOL, skandal hatanın yaşandığı pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. VAR kayıtlarındaki diyaloglar yaşanan yanlış anlaşılmayı ve gecikmeli şekilde bu hatadan dönme çabasını net bir şekilde ortaya koyuyordu.

SAHADAKİ KARAR KARIŞTIRILDI

Mücadelenin VAR hakemi Darren England, oyun sırasında ofsayt bayrağı ile geçersiz olan golün sahadaki kararını karıştırdı. Sahada gol kararı verildiğini düşünen England, 'kontrol tamamlandı' ifadesiyle sahada gol olarak değerlendirildiğini düşündüğü ama aslında ofsayt olarak değerlendirilmiş pozisyonu onayladı.

Tottenham - Liverpool maçındaki skandal hatanın VAR kayıtları yayınlandı

HATADAN DÖNÜLEMEDİ

VAR'dan gelen karar sonrası Tottenham, serbest vuruş ile mücadeleye başladı. Fakat VAR kayıtlarında da anlaşılacağı üzere hata, VAR odasında fark edildi. Oyunun geciktirilmesi yönünde bir talepte bulunuldu fakat oyun yeniden başlamış olduğu için bunun protokole aykırı olduğu ifade edilerek gecikme talebi geçerli olmadı. Bu nedenle Liverpool'da Luis Diaz'ın attığı nizami gol, VAR tarafından da yanlış anlaşılma ile ofsayt olarak yorumlandı ve geçerlilik kazanmadı.

 

Tottenham - Liverpool maçındaki skandal hatanın VAR kayıtları yayınlandı

YORUM YAZ