MENÜ

Tottenham-Liverpool maçında skandal karar: Sebebi ortaya çıktı, inceleme başlatıldı

İngiltere Premier Ligi'nde oynanan ve ev sahibi Tottenham'ın 2-1 kazandığı karşılaşmada korkunç bir hakem ve VAR hatası yaşandı. Bu skandal karar dünya futbolunun gündemine otururken, İngiltere'de inceleme başlatıldı. Hakemlerle ilgili ilk adım atıldı. İşte detaylar...

Tottenham-Liverpool maçında skandal karar: Sebebi ortaya çıktı, inceleme başlatıldı

İngiltere Premier Lig'in yedinci haftasında Tottenham ile Liverpool, Tottenham Hotspur Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Mücadelenin 26. dakikasında Curtis Jones'un rakibine yaptığı faulün ardından VAR incelemesi sonrası kırmızı kart gördü. Bu karttan 10 dakika sonra ev sahibi eki Heung-Min Son'un golüyle 1-0 öne geçti. Liverpool 10 kişi olmasına rağmen 45+4 dakikada Gakpo'nun golüyle beraberliği sağladı ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

BİR KIRMIZI DAHA ÇIKTI

Karşılaşmanın 69. dakikasında Liverpool'da sarı kartı bulunan Diogo Jota, arkadan Udogie'ye yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartı görerek takımını dokuz kişi bıraktı.

Rakibin dokuz kişi kalmasının ardından Tottenham rakip kaleyi adeta ablukaya aldı. Karşılaşmada dakikalar 90+6'yı gösterirken sağ kanatta topla buluşan Pedro Porro'nun yerden sert bir şekilde ceza sahasına gönderdiği top, Liverpool savunmasında Joel Matip'in ters vuruşunda filelere gitti: 2-1. Bu gol Tottenham'a üç puanı getirdi.

Haberin Devamı

Tottenham-Liverpool maçında skandal karar: Sebebi ortaya çıktı, inceleme başlatıldı

HAKEMDEN SKANDAL KARAR

Mücadelede dakikalar 34'ü gösterirken Liverpool hızlı hücuma çıktı. Tottenham savunmasını ikiye iki yakalyan konuk ekipte Mohamed Salah ara pasında Luis Diaz'ı topla buluşturdu. Ceza sahasına giren Diaz'ın dar açıdan yaptığı sert vuruşta top filelere gitti. Yan hakem pozisyonun ardından ofsayt bayrağını kaldırdı.

VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi, ancak ekranlara yansıyan görüntü de Luis Diaz'ın ofsaytta olmadığı açık bir şekilde görüldü.

KARARIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Pozisyonun ardından Hakem Simon Hooper, VAR Darren England ile konuşmaya başladı. İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, VAR Darren England golün verdiğini düşündü ve hakeme; 'Karara uyabilirsin' dedi. Hakem Hooper da söyleneni aynen uyguladı. Ev sahibi ekip serbest vuruşı kullanarak oyunu yeniden başlattı. Skandal karar İngiltere'nin gündemine oturdu.

Tottenham-Liverpool maçında skandal karar: Sebebi ortaya çıktı, inceleme başlatıldı

'BU KORKUNÇ BİR HATA'

İngiliz futbolunun ve Liverpool'un efsane isimlerinden, şimdilerde yorumculuk yapan Jamie Carragher karara büyük tepki gösterdi. Efsane isim, hakemin golü iptal etmesiyle ilgili olarak, "Bu korkunç bir hata. Sırf serbest vuruş kullanıldı diye pozisyonu geri alamamaları da saçmalık." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İNCELEME BAŞLATILDI

Ada'da hakemlerden sorumlu kurul Professional Game Match Authors Limited (PGMOL) karşılaşmada yapılan hata ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tottenham-Liverpool maçında Luis Diaz'ın verilmeyen golü açık ve bariz bir şekilde hataydı.

Golün VAR müdahalesiyle verilmesi gerekirdi. Ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapacak" ifadelerine yer verdi.

GÖREVDEN ALINDILAR

İngiltere Profesyonel Hakemler Kurulu, Tottenham - Liverpool karşılaşmasında VAR olarak görev yapan Darren England ve Dan Cook ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Darren England, Nottingham Forest - Brentford mücadelesinde 4. hakem olarak, Dan Cook ise Fulham - Chelsea maçında yardımcı hakem olarak görev yapacaktı. İki ismin bu görevlerden alındığı açıklandı. 

Tottenham-Liverpool maçında skandal karar: Sebebi ortaya çıktı, inceleme başlatıldı

YORUM YAZ