MENÜ

TFF'nin belirlediği antrenör eğitim programı ücretlerine tepki yağdı

Türkiye Futbol Federasyonu, 2021/22 sezonu Antrenör Lisans Kurs ve Sertifika ücretlerini duyurdu. Belirlenen rakamların bir hayli yüksek olması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Başta belgesini yükseltmek isteyen antrenörler ve antrenör adayları olmak üzere futbolseverler, TFF'ye büyük tepki gösterdi.

TFF'nin belirlediği antrenör eğitim programı ücretlerine tepki yağdı

2021/22 futbol sezonu Antrenör Lisans Kurs ve Sertifika ücretleri belli oldu. Antrenör adayları ve belgesini yükseltmek isteyen teknik adamlar ise belirlenen ücretlerin ardından büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Haberin Devamı

Antrenörlerden tepki yağdı

UEFA Pro Lisansın 100 bin TL, UEFA A Lisansın 35 bin TL, UEFA B Lisansın ise 25 bin TL olarak açıklanması sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Sesini duyurmak isteyen antrenörler, TFF'yi eleştiri yağmuruna tuttu, belirlenen ücretlerin yeniden gözden geçirilmesi için çağrıda bulundu.

Bu maaşla imkansız!

Aktif olarak cüzi bir miktara çalışan ve pandemi nedeniyle işsiz kalan antrenörler ise belirlenen bu ücretleri kazandıkları maaşla ödemelerinin imkansız olduğunu sosyal medya üzerinden gösterdikleri tepki ile dile getirdiler.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği eğitim programı ücretleri...

TFFnin belirlediği antrenör eğitim programı ücretlerine tepki yağdı

Mini yorum / Kaan Karahan

Antrenör yetiştirmek istemiyor muyuz?

Mesleğin içerisindekiler ya da antrenör olmak için mücadele edenler... Büyük hayalleri için kendisini geliştiren, güncelleyen, yenileyenler bu ücretlerle nasıl antrenör olacak, nasıl belgesini yükseltebilecek, nasıl hayallerinin peşinden koşabilecek?

Haberin Devamı

Bir ayda asgari ücretin dahi altında çalışan antrenörlerin kurs ücretlerinin bu denli zamlanmasının açıklaması ne olabilir?

Ekonomik zorluklar nedeniyle futbolun içerisinde olan antrenörler, zaman zaman ilkeleri ve prensiplerinden taviz veriyor. İlgili kişi ve kurumlar bu ülkeye sporcu yetiştiren insanlara kolaylık sağlamak, sahip çıkmak yerine sırtını dönüyor.

En büyük darbe ise altyapılara... Belki de altyapı antrenörü yetiştiremediğimiz için ilerleyen zamanlarda belge sahibi yabancı altyapı antrenörleri transfer etmeye başlarız... Hiç sürpriz olmayacaktır.

YORUM YAZ