MENÜ

TFF'den resmi açıklama geldi: İtalya ile ortaklaşa Avrupa Futbol Şampiyonası

Daha önce Türkiye ve İtalya'nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ortak düzenlemek istediği iddia edilmişti. Federasyon başkanlarının yaptığı görüşmenin ardından sıcak gelişmeler yaşandı.

TFF'den resmi açıklama geldi: İtalya ile ortaklaşa Avrupa Futbol Şampiyonası

Türkiye, 2028 ve 2032 yıllarında yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olmuştu. Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun imzaladığı adaylık dosyayıs Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilmiş, TFF'de dosyayı 12 Nisan 2023 tarihinde UEFA'ya sunmuştu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ REBIC TRANSFERİNİ BİTİRDİ

Özellikle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için sürpriz bir iddia gündeme gelmişti.

 

HER ÜLKEDEN 6 STADYUM: AÇILIŞ İSTANBUL, FİNAL ROMA'DA

Türkiye'de stadyumların hazır olmasıyla beraber İtalya'da da yeni stadyumların yapılması planlanıyor. Her ülkeden altı stadyum belirlenmesi beklenirken toplamda 12 stadyum olması planlanıyor. Açılış maçının İstanbul'da olup finalin de Roma'da oynanması ihtimaller arasında.

İŞTE TÜRKİYE'YE VARIŞ SAATİ

İTALYANLAR: HAZIRIZ

Bugün İtalyan basınında bu konu oldukça geniş bir yer buldu. İtalyanlar, turnuvayı Türkiye ile birlikte düzenlemeye hazır olduklarını ifade ederken, kararın 10 Ekim'de Nyon'da yapılacak olan İcra Komitesi toplantısında verileceği belirtildi.

ORTAK MEKTUP

İtalya Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu ortak bir mektupla, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı birlikte düzenlemeye hazır olduklarını belirtti. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde Roma'da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

İtalyan basınında, herhangi bir sürpriz olmaması durumunda turnuvanın Türkiye-İtalya ortaklığına verileceği ifade edildi.

TFF RESMEN AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, ortak adaylıkla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından, UEFA EURO 2032'yi beraber düzenlemek için UEFA'ya ortak başvuru yapma kararı almıştır.

Geçmişte düzenlenen EURO 2020, EURO 2012 ve EURO 2008 ile 2002 FIFA Dünya Kupası gibi turnuvaların başarı ile tamamlanması, yakın gelecekte Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için yapılan çalışmalar, bu büyüklükteki turnuvaların ortak düzenlenmesi halinde daha fazla futbol sever ile etkileşim sağlandığını ve turnuvaların verimli ve sürdürülebilir tamamlandığını göstermiştir.

UEFA'nın, Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonunun bugün müştereken yaptıkları adaylık başvurularını kabul etmesi durumunda, kalan adaylık süreci ortak yürütülecek olup UEFA tarafından istenilen bilgi ve dokumanlar güncellenerek UEFA'ya sunulacaktır. Ev sahipliği yapacak şehirler ve stadyumlar iki federasyonun daha önce UEFA'ya bildirdiği stadyumlar arasından belirlenecek, turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacaktır. Ev sahibi şehir ve stadyumların seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapılacak değerlendirmelerin ardından verilecektir.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, karara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu adına önemli bir karar vermiş bulunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu ile yapacağımız ortaklık, Avrupa Futbolu içinde yer alan dostluk ve işbirliği değerlerini yansıtıyor. Bu ortak hareketin, yüzyıllardır devam eden benzer kültür ve köklü bir tarihin bir parçası olan iki Akdeniz ülkesi arasında var olan işbirliğini kuvvetlendireceğine ve futbolumuzun yarınları için önemli köprü kuracağına inanıyorum."

Haberin Devamı

UEFA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Türkiye ve İtalya'nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ortaklaşa aday olmak istediklerini duyurdu.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

UEFA, bugün İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF), UEFA EURO 2032'ye ev sahipliği yapmak için bireysel tekliflerini tek bir ortak teklifte birleştirme talebi aldı.

2021'de UEFA, Avrupa Şampiyonası'nın 2028 ve 2032'de art arda iki edisyonuna ev sahipliği yapmak için bir teklif süreci başlattı. TFF, her iki turnuva için de sürece girerken, FIGC yalnızca 2032 için teklif vermeye karar verdi.

2028 baskısına ev sahipliği yapmak için beş federasyon tarafından teklif verildi: İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler.

UEFA, ortak teklifleri için sunulacak belgelerin ihale gerekliliklerine uygun olmasını sağlamak için şimdi FIGC ve TFF ile birlikte çalışacak.

Ortak teklif bu gereklilikleri karşılıyorsa, 2028 ve 2032 atamalarının yapılacağı 10 Ekim'de yapılacak toplantıda UEFA İcra Komitesine sunulacak. Mekanlar ve maç programları ile ilgili kararlar daha sonraki bir aşamada verilecek.

Haberin Devamı

TFFden resmi açıklama geldi: İtalya ile ortaklaşa Avrupa Futbol Şampiyonası

YORUM YAZ